Runnerslog





Oktober 2010
ZMDWDVZ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      


[Archief]
Eerder:

Maart 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:





Het weer:



Foto's:



Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoeken



waar liep ik?



runs

Vrijdag, 29 Oktober 2010

28.10.2010 - sauerland dag 3

De derde en laatste dag ook weer begonnen met een lekker ontbijtje. Niet origineel, toasts met roerei (vanwege de eiwitten) en een broodje met kaas (volgende keer neem ik zoet, ook vanwege de koolhydraten). Het was aardig weer, niet te warm, een zonnetje en weinig wind. Van de receptioniste had ik gehoord dat de langlauf loipes die vlak bij het hotel begonnen ook prima waren om hard te lopen. Omdat het de laatste dag was, en ik nog andere plannen had en ook nog naar huis moest rijden, heb ik gekozen voor de kortste (blauwe) route. Dat zou dan totaal ongeveer 8 km zijn vanaf het hotel en terug. Dat leek me prima. De borden zouden ook goed zijn aangegeven en dat bleek te kloppen.


klik voor groot



Even eerst poseren bij de start met mijn running-mate

klik voor groot



Vanaf de parkeerplaats bij de skihut starten allerlei routes, die allemaal met pijlen zijn aangegeven. Ik had echter al gehoord in het hotel dat er een aantal kleine pijltjes zouden ontbreken aan de routes. Niet aan te raden dus, althans niet zonder de route in GPS bij de hand.

klik voor groot



De route startte over de brede harde weg, en al snel boog de weg af richting het bos met een mooi en goed begaanbaar stijgend pad. Dat was allemaal prima te doen, ook al zie ik dat het toch aardig heuvelopwaarts liep allemaal.



Als je dat vergelijkt met nederland waar ik de duinen in Scheveningen al best op en neer vind gaan.... dan stelt dat dus allemaal niets voor in vergelijking met de heuvels die ik nu gelopen heb!

Het hele traject was prima te rennen en ik heb de hele route verder uitgelopen dus geen foto's meer kunnen maken.

Wel aan het einde nog een mooi doorkijkje:

klik voor groot



En de start van de route nog een keer (met eigenwijs hondje die wel de andere kant op wil dan de pijlen aangeven)

klik voor groot



Zo kwam er dus een einde aan 3 dagen Sauerland met prima weer en prachtige routes. Totaal 38 km gelopen en nog wat gewandeld ook natuurlijk. Echt zeer de moeite waard maar wel enkele lessen geleerd: blarenpleisters meenemen (had ik, maar waren op na de tweede dag), altijd GPS bij je met de route die je wilt gaan lopen en eventueel de geprinte kaart (had ik), iemand laten weten waar je precies loopt (had ik ongeveer gedaan, zou ik de volgende keer beter doen hoewel ik nu het gebied beter ken en weet hoe ik makkelijker de routes in de GPS kan krijgen), altijd water en eten bij je hebben (had ik).

Mijn voorbereiding heeft dus aardig wat tijd gekost, maar is dubbel en dwars de moeite waard geweest. Zo ben ik iedere keer goed voorbereid gaan lopen. Het enige dat ik niet had gedaan, was van te voren precies het hoogteverschil van de route uitpuzzelen. Inmiddels weet ik ook beter hoe dat moet, zodat ik beter daar dingen in kan aanpassen. Het is bijvoorbeeld onnodig om via een dorp te lopen (ook nog minder mooi dan bos) om vervolgens op de terugweg weer heuvelop te moeten lopen richting de start. Via Google Earth kan je heel mooi van een route het hoogteprofiel bekijken en dan dingen aanpassen. Voor een volgende keer ga ik dat dus ook doen.

En gewoon lekker wandelen met mijn running mate is ook lekker en ontspannend:

klik voor groot



geotagging: klik voor map & images



Gegevens:

* totale afstand 8,2 km
* temp 11 C
* gem BPM 130



rondje in google earth openen

Totaal oktober 151 km - 2010 totaal 1.296 km

gepost door Max op 09:40 PM


27.10.2010 - sauerland dag 2

De 2e dag in het Sauerland begon grauw en vooral erg koud. Na een nacht in een niet zo fijn bed (kort en zacht met een heel slap kussen) eerst even gewandeld met de hond en een lekker ontbijt genomen. Toasts met roerei en een broodje kaas. Daarna even gerust op bed om het eten te laten verteren en ondertussen gekozen voor een van de routes die ik bij me had. Een goede voorbereiding is wel nodig, maar is het werk dubbel en dwars waard. Ik had voor deze dagen totaal 4 routes meegenomen op papier en GPS. De route van 26.10 (een succes ook al was het vrij zwaar), een 'leichte' route van 12,9 km, een mittlere route van 12,3 km en een 6 km route die ook startte vanuit Hallenberg, maar een niet erg aantrekkelijk hoogteverschil leek te hebben. Dan kan de afstand nog zo kort zijn...... Uiteindelijk gekozen voor de 'lichte route' van 12,9 km vanuit bromskirchen, een plaatsje grenzend aan Hesborn waar ik sliep.

Toen ik uiteindelijk klaar was om weg te gaan, bleek het te regenen. Toch vertrokken en omdat ik ineens borden Frankenberg zag staan, even snel gekeken in de routeplanner van de auto of het wildpark erin stond en dat bleek zo te zijn. Eerst dus maar even naar het wildpark omdat het 2 graden was met regen en de hele dag nog voor me lag tenslotte.

Na een ommetje door het wildpark (ik kreeg toch langzaam wel al genoeg van al die heuvels), naar de startplaats gereden voor de route. Inmiddels was het ook lekker droog geworden en was de temperatuur ook wat opgelopen. De stat was makkelijk te vinden en ook daar stond een groot bord met de route. Maar welke kant moest ik nou op? Draaiend met de GPS van de Garmin kwam ik er niet helemaal uit, maar een vriendelijke man wees me de richting en zei me dat ales was aangegeven met een grote "O". O ja, nou zag ik het. Vol goede moed ben ik dus op pad gegaan.

klik voor groot




klik voor groot



Toen ging het al snel mis, want ik was de weg al kwijt toen ik boven was aangekomen. Het was wel mooi, dus dat was het punt niet.

klik voor groot



Maar het kompas van de garmin volgend, moest ik ineens als een soort klimgeit door bladeren rommelen om weer op het pad te komen. Ik had toen ineens het idee dat ik maar terug moest keren, maar toen ik weer op het brede en prima begaanbare pad kwam, leek het allemaal prima en kon ik weer doorrennen. Wist ik veel wat me nog allemaal te wachten zou staan..... Achteraf kan ik er wel om lachen maar het hoogteverschil, de soms onbegaanbare paden en het feit dat ik de weg kwijtraakte op een punt ergens midden in het bos maakt wel dat ik deze ronde niet snel zal vergeten.....



klik voor groot



Een hele tijd ging het daarna goed, maar ineens kwam ik bij een stuk dat werkelijk zo steil was, dat ik er nauwelijks wandelend tegenop kwam. Maar mooi was het toen ik bovenkwam!

klik voor groot



Nog een klein stukje.... Op de foto kan je nauwelijks zien dat het steil is!

klik voor groot



Maar daarna weer een normaal pad gelukkig. En kijk eens naar de "O" op de boom.

klik voor groot



Helaas ging het daarna ook nog redelijk op en neer, en was niet alles even goed begaanbaar. Er stak ook een harde wind op en op een punt waar ik op een compleet open veld liep, liep ik hardop te schelden dat het zo'n shit route was. Eerlijk gezegd voelde het ook zo onderweg, want er is niets lastigers dan steeds opnieuw moeten starten met hardlopen. Ook het wisselende weer, van een flauw zonnetje uit de wind tussen de bomen tot koud in de wind in de open velden, maakte het een hele vervelende en moeilijke route.

Uiteindelijk was ik lekker aan het hardlopen toen ik ineens piepjes hoorde vanaf de Garmin. Kijkend op het horloge, zag ik dat ik van de route af was. Dat had ik zelf ook al vermoed, omdat ik op een splitsing geen tekens meer had gezien, en ik wel 'westwaarts' was gelopen op het kompas. Maar dat kompas wees nu naar het oosten, zogenaamd richting 'dal'. Tsja, daar liep ik dus niet. Zou ik de andere kant dan opgemoeten hebben? Teruggerend. Helaas dus heuvelop. Ik had al lang opgegeven om 'laps' in te stellen op momenten dat ik hardliep en op het moment dat ik moest wandelen. Het was zo'n rare route met onderbrekingen dat het me al lang geen bal meer kon schelen hoe snel ik nou had gelopen, want de 2,5 km per uur op die enorme heuvel zou ik toch niet meer goedmaken en dat was ook niet belangrijk natuurlijk. Het ging om het genieten, hoewel dat ten tijde van de route even op momenten wat minder was.....

Heen en weer liep ik, op het deel waar ik niet meer wist welke kant ik op moest. De andere kant op bleek ook niet goed. Terug dan maar weer. Waar was die verrekte O nou gebleven en wat was de bedoeling van de GPS? Ik snapte er geen biet van, maar ineens zag ik een klein bospad, schuin en verborgen met een O. Dat pad leek inderdaad naar beneden te gaan en westwaarts. Zou dat de goede route zijn? Hoewel de O's wel her en der te zien waren, bleef de GPS aangeven dat ik van de route afgeweken was. Dat loopt dus niet lekker, zeker niet als het pad nou niet echt geschikt is voor renners met alle blaadjes, de schuine ondergrond en de opstaande wortels en andere ongemakken.

klik voor groot



Na het bospad moest ik een beekje oversteken via keien (dat was prima, want Ziva had weer schone pootjes daarna) en kwam ik op een mooi vlak deel dat verder langs de beek liep. Gelukkig was het daar geen modderpoel!

klik voor groot



Als klap op de vuurpijl hadden de makers van de route bedacht dat het leuk was om nog even de top van de plaatselijke berg te 'nemen' voor het mooie uitzicht. Nu ik de route ken, weet ik dat ik had kunnen afsteken zodat ik dat niet had hoeven doen...

klik voor groot



Maar goed.... eind goed al goed en uiteindelijk gelukkig weer bij de auto aangekomen. Daar eerst weer Ziva en mezelf verzorgd en nog eens naar het bord gekeken van de route. Hoe kan een mens zich vergissen....

klik voor groot




klik voor groot




Dag 2 zat er dus alweer bijna op. Hoewel..... Eenmaal op de kamer was ik best moe en had ik lekkere trek. Ik heb dus maar wat laten aanrukken op de kamer.....



En Ziva? Daar had ik ook geen kind meer aan.




geotagging: klik voor map & images



Gegevens:

* totale afstand 14,37 km
* temp 6 C
* gem BPM 130



rondje in google earth openen

gepost door Max op 11:40 AM


Dinsdag, 26 Oktober 2010

26.10.2010 - sauerland

Vandaag was de eerste dag van mijn 3-daagse in Sauerland. De reis verliep voorspoedig en de eerste route was gepland vanaf de 'Kump' in Hallenberg. Gewapend met Garmin voor de auto en de Garmin voor het rennen kon ik de start makkelijk vinden. Dat was een mooie plek in het centrum van Hallenberg met vakwerkhuisjes.

klik voor groot



klik voor groot



Daarna was het even zoeken naar de richting van de start. Eerst een rondje gewandeld en uiteindelijk gevonden welke richting ik op moest. Er stond weliswaar een bord met allerlei routes die daarvandaan starten, maar hoe je dan verder moest, was me niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk bleken de pijltjes op lantaarpalen en bomen te zijn bevestigd. Helaas zou al rap blijken dat niet overal de pijltjes nog zichtbaar zouden zijn. Waar zouden we zijn zonder GPS!

klik voor groot



Eerst een stukje Hallenberg uitgewandeld en al rap ging het heuveltje op de bossen in. Toen ik mensen tegenkwam, heb ik eens gevraagd hoe lang het heuvel op zou gaan en na een bemoedigend 'de hele weg' ben ik maar doorgewandeld.

klik voor groot



Overigens bleek dat niet te kloppen, want vooral het begin was erg heuvel op. Maar toch wel even andere koek dan in Nederland getuige het hoogteverschil overzichtje van deze route



Na een kleine 2 km (dat is dus veel meer dan de 800 meter die ik normaal inwandel om warm te worden) leek het me wel een beetje te doen om te gaan hardlopen en ben ik gestart. Het was een prachtige route en omdat de bomen nu alle kleuren geel, rood en groen hebben, was het werkelijk een lust voor het oog. Erg mooi en volop genieten. Ik heb geen hoog tempo aangehouden, simpelweg omdat ik niet wist wat me nog allemaal te wachten zou staan, en of ik de route zou kunnen vinden. De Garmin in combinatie met de pijlen deed het prima, en ik kon overal goed de weg vinden. De paden waren niet overal even goed helaas, maar dat wende al snel en ik maakte me al snel niet zo druk meer om modderige renschoenen (die overigens eigenlijk heel schoon zijn gebleven). Het enige dat ik belangrijk vond waren mijn knieen en enkels, want in modder ga je snel onderuit.

Op een gegeven moment kwam ik ineens bij een weg uit. Ziva was al aan de riem omdat ik een auto hoorde, en ineens liepen we samen op de weg. Daar heb ik dus even tempo gemaakt, want ik wilde zo snel mogelijk van de weg af zijn. De Garmin gaf de richting aan, en er was dus nergens een pijl te zien helaas. Uiteindelijk ben ik gewoon doorgegaan en kon ik de pijlen weer vinden zonder problemen, maar zonder de GPS was ik dus niet goed gelopen want ik had geen flauw benul gehad waar ik heen had gemoeten. Niet erg op die route op dat punt, want ik was bij een weg met huizen waar ik de weg had kunnen vragen. Dat zou op 27 oktober wel anders zijn....

Later op de route kwam ik ineens bij een echte modderpoel uit. Daar kon ik dus niet meer hardlopen, want al wandelend (schuifelend) ging ik bijna onderuit op de gladde ondergrond. Het was daar zo glad vanwege alle vrachtauto's die er rijden met boomstammen. Dat zijn zware wagens die de hele grond kapot maken en met de regen van de afgelopen tijd, krijg je dus een onbegaanbaar gebeuren. Maar het was een prima moment om even rustig van de omgeving te genieten. Wondermooi!

klik voor groot



klik voor groot



Na dit modderpad kon ik gelukkig weer redelijk doorsukkelen en bleef ik ook mooi op de route. Het allerlaatste stukje ging heuvelafwaarts maar ik vond het te glad en was bang om mijn knieen teveel te belasten, dus ben ik het laatste stukje grotendeels teruggewandeld. Heuvelaf is een grote belasting op gewrichten en zeker met een gladde ondergrond ga ik dus maar een tandje terug. Als je normaal 'hard' naar beneden kunt rennen, dan kan je mooi gewicht en schokken opvangen, maar met een gladde ondergrond gaat dat dus niet.

Al snel kwamen we lekker bij de auto aan en heb ik Ziva verzorgd (water en eten) en mezelf lekker warm aangekleed. Daarna nog in de auto een broodje opgepeuzeld, lekker achter zittend op de rand van de achterbak. Dat vond Zief ook wel gezellig.

klik voor groot




En een plaatje van het bord bij de start in het centrum.

klik voor groot



Zo kwam er een einde aan een geslaagde eerste dag met een prachtige route.

geotagging: klik voor map & images



Gegevens:

* totale afstand 14,63 km
* temp 6 C
* gem BPM 137



rondje in google earth openen

gepost door Max op 09:49 AM


Zaterdag, 23 Oktober 2010

intervaltraining

Vandaag 11 km intervaltraining op de loopband. Gek idee dat ik vorig jaar rond deze tijd nog volop aan het ploeteren was op de lessen van Evy Start2Run op mijn MP3 spelertje. Dat lukte in het begin voor geen meter. Ik begon op de loopband ergens in september. Les 1 duurde weken, want de 3 minuten gingen echt niet. Uiteindelijk heb ik een paar keer het rondje gevisualiseerd en probeerde ik het een keer buiten. Het lukte! Heel traag maar verdomd, les 1 zat er op. Vanaf die tijd de smaak te pakken gekregen en doorgezet en begin december had ik alle lessen van Evy gedaan en kon ik 30 minuten aan een stuk lopen. Vanaf medio november ben ik buiten gaan lopen, omdat de loopband ineens kapot was. Maar mijn doel was natuurlijk ook om buiten te kunnen lopen dus dat kwam nog niet eens zo gek uit. Tegenwoordig gebruik ik de loopband vooralbij slecht weer en om te intervallen. Ik hou dan een schema aan van intervallen op 10, 11 en 12 km per uur. Grappig genoeg is de 10 km per uur nu een 'lekker rustige tempo' op de loopband. Buiten kom ik ook steeds dichter bij de 10 km per uur, als ik rustig doorloop. Aangezien ik vooral voor de langere afstanden ga, maakt de snelheid me niet echt veel uit. De sportarts waarschuwde immers dat blessures vooral op de loer liggen bij het trainen van snelheid. Ik neem dus ook aan dat het uiteindelijk allemaal wel sneller zal gaan, want dat laat de progressie van het afgelopen jaar immers ook al zien. Vond ik in Schotland vorig jaar de 7 minuten per kilometer al geweldig, nu komt de 6 minuten per kilometer dus steeds eigenlijk in zicht.

Nu even twee dagen rust want dinsdag ga ik in Hoch Sauerland lopen als het goed is. Voor deze maand zitten er alweer 114 km op de teller.

gepost door Max op 09:30 PM


Donderdag, 21 Oktober 2010

21.10.2010 - scheveningen duinen

Vandaag eerst naar het strand geweest met de meiden. Ik heb nog steeds een logeerhond en dat was dus genieten voor de honden. Terwijl ik dit tik, liggen ze nog lekker te slapen. Daarna met Ziva gaan hardlopen maar wel lekker op mijn gemakje. Het was ontzettend zwaar, er stond een keiharde wind en het op en neer lopen in de duinen viel ook al niet erg mee. Maar het was verder een prima rondje op 9,5 km per uur gemiddeld. Op 23.09.2010 liep ik precies hetzelfde rondje, alleen dan 5 sec/km langzamer dan nu. Valt niet eens tegen dus. De Garmin had weer problemen om signaal te krijgen vanuit het appartement naar beneden, en pas na 400 meter waren de satellieten gevonden. Geregistreerd werd dus helaas een korter rondje. Ook bij uitlezen problemen, maar ik hoop dat met de nieuwe TC dat nu is opgelost. Uiteindelijk is het alsnog via de laptop en met forced sending wel gelukt.

geotagging: klik voor map & images



Gegevens:

* totale afstand 7,28 km
* temp 8 C
* max BPM 161
* gem BPM 139



rondje in google earth openen




gepost door Max op 08:52 PM


Woensdag, 20 Oktober 2010

over GPS, voeding en camera's

Vandaag niet gelopen vanwege een logeerhondje. Niet erg want ik heb al veel gelopen deze maand en ik had genoeg te doen. Vandaag kocht ik een geweldige leuke camera, een Sony HX5V met GPS, filmfunctie en panorama functie. Vooral de GPS is erg leuk, want vanaf nu kan ik dus foto's toevoegen aan de runs met geotagging. Dan kan ik dus in een oogopslag zien waar ik gelopen heb en hoe het eruit zag. Nu nog even wennen aan het feit dat ik de camera mee moet nemen en niet moet vergeten. Het gevalletjes past prima in het zakje van mijn heuptas met water, dus dat valt me ontzettend mee.

Verder kreeg ik vandaag weipoeder binnen. Dat zijn speciale eiwitten die zorgen voor spieropbouw (en geen afbraak). Het smaakt niet erg lekker, maar is wel te doen. Op dus naar een goed onderhoud van het lijffie zodat ik nog veel kilometertjes kan maken.

gepost door Max op 08:52 AM


Dinsdag, 19 Oktober 2010

17.10.2010 - dobbeplas

Na de super dagen op de Veluwe had ik weinig zin om weer op Hitland te gaan lopen. Vandaar maar een nieuw rondje ergens in Nootdorp. Het zou een plas zijn waar honden ook mogen komen volgens het boekje 'wandelen met de hond' van Nick Gootjens. Eerst een route gemaakt en geladen naar de Garmin. Helaas kon ik de startpositie niet vinden met de auto en kwam ik dus uiteindelijk nooit uit op de track die ik moest lopen. Achteraf geen probleem, want de plas bleek overvol met honden en bazen. Uiteindelijk ben ik dus door een doodstil kwekerijcomplex gelopen. Toen ik uiteindelijk wel terug wilde, liet ik de garmin de route bepalen naar de auto. Helaas stond ik toen ineens ergens waar ik niet meer rechtdoor kon lopen, terwijl de auto hemelsbreed nog geen 400 meter van me vandaan zou moeten staan. Uiteindelijk dus maar weer gestart en op rap tempo teruggerend naar de auto (9,8 km per uur). Ik was op zich blij te zien dat er nog wel wat snelheid in mijn benen zat, want ik was op de Veluwe behoorlijk langzaam door de rare ruiterpaden, het rulle zand en de afstanden. Maar ook vandaag rustig aan gesukkeld en dus toch nog een aardige snelheid bereikt. Op naar de volgende run. Helaas wordt het slecht weer, dus misschien wordt het wel een rondje intervallen op de loopband.

Gegevens:

* totale afstand 9,01 km
* temp 5,2 C
* max BPM 152
* gem BPM 131



rondje in google earth openen

gepost door Max op 10:16 PM


15.10.2010 - hoenderloo

Vandaag alweer de laatste dag van de drie dagen hardlopen. Omdat ik eerder terug moest om de auto naar de garage te brengen, heb ik gekozen voor een rondje vanaf het hotel, naar de overkant waar de Varenna ligt. Ook een heel mooi bos met enkele wandelroutes die erg mooi leken. Ook hier moest Ziva aan de riem, maar dat was geen probleem. Hier waren de paaltjes wel overal te vinden, en omdat de route geen 7 km was, heb ik de kleine route er maar aan vast gekoppeld zodat ik toch nog aan een 8 km rondje ben gekomen. Uiteindelijk heb ik dus 37 km gelopen in de 3 dagen Veluwe. Geen slecht einde dus en een super mooie periode. Geweldig om in deze mooie natuurgebieden te rennen en te genieten.

Gegevens:

* totale afstand 8,53 km
* temp 11,5 C
* max BPM 152
* gem BPM 131



rondje in google earth openen

gepost door Max op 10:14 PM


14.10.2010 - nationaal park de hoge veluwe

De tweede dag van mijn midweek hardlopen begon goed met droog weer. Eerst met Ziva gewandeld en daarna richting het Nationaal Park de Hoge Veluwe gereden met het plan later in de middag terug te keren voor wat foto's van herten als die te zien zouden zijn. Tot mijn verrassing kostte het park maar liefst 13,50 euro maar goed, omdat ik er nu toch was, ben ik toch maar naar binnen gereden. Geparkeerd bij de Koperen Kop en daar besloten wat ik wilde gaan doen. Er waren enkele routes uitgezet met paaltjes volgens de plattegrond die ik vaak had bestudeerd terwijl S. een ijsje haalde in Rotterdam. Wie wat bewaart, heeft wat en die kaart kwam dus nu goed van pas. De wandelroutes waren maximaal 7 km, de fietsroutes 10 of 20 km. Nou leek 20 km me een beetje overdreven na de 15 van de dag ervóór, dus uiteindelijk op pad gegaan voor de wandelroute van 6,5 km omdat ik niet alleen over asfalt wilde rennen. het begin ging goed, Ziva moest aan de riem maar dat was geen probleem. Helaas bij jachtslot St Hubertus de draad kwijt geraakt en zelfs gestopt voor een wildrooster zonder hekje ernaast. Net toen ik Ziva dan maar wilde optillen, zag ik dat ze er nét langs zou kunnen slippen en dat lukte ook. Vervolgens maar een beetje kriskras gerend, en op een gegeven moment was ik de gillende kinderen op het fietspad zo zat dat ik maar ergens een pad in geslagen ben. Na 11,6 km was ik echter de weg totaal kwijt en snapte ik het zelfs niet mét plattegrond. Via een paddestoel met routes, kwam ik tot de ontdekking dat ik ongeveer 2.5 km van de start verwijderd was, en ben ik nog een stukje verder gaan rennen. Al met al dus een forse trippel maar het was gelukkig geen enkel probleem. De snelheid was er toch gemiddeld aardig uit door de ruiterpaden en de hekjes die ik her en der open moest doen.

In de avond nog even teruggereden en wat hertjes en moefflons gezien. Niet veel bijzonders maar toch een mooi dag gehad met een goed aantal kilometers.

Gegevens:

* totale afstand 13,7 km
* temp 8 C
* max BPM 164
* gem BPM 131



rondje in google earth openen

gepost door Max op 10:12 PM


13.10.2010 - het leesten

De stoute schoenen aangetrokken en twee nachten geboekt in een hotel met vouchers die ik via hotelkamerveiling had gekocht. Golden Tulip Victoria in Hoenderloo ligt prachtig, lekker in de bossen. Ziva mee, spulletjes in de auto en op pad. Ik had van te voren alles uitgezocht, en een mooie route uitgestippeld via afstandmeten. Sterker nog: ik had de route opgeslagen in de Garmin 405 en kon op die manier een rondje lopen op een kompas. dat ging erg goed, ik kon gelukkig goed de start vinden en ben maar één keer verkeerd gelopen. Het was een lange maar mooie route door bos en open veld. Het Leesten is een natuurgebied in Ughelen waar ook een hondenbos is waar honden los mogen lopen. Ik had dus geen idee wáár de hond weer vast moest, dus uiteindelijk heeft Ziva bijna het hele stuk losgelopen. Maar omdat zij zo bij me blijft, lijkt me dat ook niet echt een probleem. De laatste 3 km heb ik haar aan de riem gedaan en zo kwamen we weer aan op de startplaats. Ik had voor de zekerheid ook de startlocatie apart opgeslagen op de garmin, zodat ik eventueel weer hemelsbreed terug zou kunnen sukkelen. Back to start geeft namelijk een dezelfde route terug en dat wil je dus niet als je al een eind gelopen hebt en weer naar huis toe wilt.

Na de run een heerlijke tosti gegeten op het terrasje van de kiosk en genoten van het laatste zonnetje. Ik had echt geluk met het weer, want alle dagen bleven droog en mooi!

Gegevens:

* totale afstand 14,97 km
* temp 13,1 C
* max BPM 153
* gem BPM 135



rondje in google earth openen

gepost door Max op 10:09 PM


28.09.2010 - rottemeren

Vandaag voor het eerst naar de Rottemeren geweest. Het was tamelijk mooi weer, en ik had wel zin in een wat langer rondje dan normaal. Het werd weer tijd voor een >10 km ronde. Dan maar op vreemd terrein. Nadeel van de Rottemeren is het feit dat je door moet lopen, omdat je niet meer terug kunt, als je eenmaal over de helft bent langs het water. Afsnijden is er ook niet meer bij, alleen in de zomer als het pontje vaart. Eerst maar eens de auto parkeren. Ik heb langer geleden een rondje geprobeerd, maar toen wist ik niet goed waar ik eigenlijk heen moest, dus dat werd die dag niets. Nu dus goed gekeken van te voren en nog eens goed op het bord gekeken bij de startplaats. Daarna lekker van start gegaan.

Het ging eigenlijk wel goed, lekker rustig aan gedaan en rond het meer gesukkeld. Ik wist immers niet zeker hoe ver het nou echt was, en of ik werkelijk aan het einde weer eromheen zou kunnen. Maar dat kon gelukkig en ook al was de weg opgebroken aan het einde en moest ik ineens langs de weg lopen in plaats van over het fietspad, het was een zeer geslaagd rondje. Voor herhaling vatbaar en nog iets uit te breiden ook.

Gegevens:

* totale afstand 10,93 km
* temp 12,7 C
* max BPM 157
* BPM 141

<

rondje in google earth openen

gepost door Max op 05:31 PM


16.09.2010 - blaricum heide

Vandaag moest ik richting het Gooi om iets op te halen en aangezien het lekker weer was, heb ik mijn schoenen maar meegenomen. Ik bofte geweldig met het weer, want tot net voor het einde bleef het droog weer. Toen ik bij het einde van de route kwam begon het ineens te gieten en ben ik maar teruggerend naar de auto. Het was erg mooi en hardlopend ben je dus veel sneller aan de andere kant van het terrein dan wandelend, zoals ik vroeger met de honden deed. Ik ben voor het grootste gedeelte in het losloopgebied gebleven, en ben alleen teruggelopen via de heide met Ziva aan de riem. Mooi en zeker leuk om andere delen van de heide daar ook te doen. De pauzes zijn alleen punten waar je hekjes open en dicht moet doen, Ziva aan de riem moet doen etc.

Gegevens:

* totale afstand 10,56 km
* temp 10,1 C



rondje in google earth openen

gepost door Max op 03:58 PM


26.04.2010 - hitland

Deze keer een 4x3 km rondje gemaakt. Dit is het gebied waar ik het meeste loop. Heel makkelijk om rondjes in te korten of te verlengen, al naar gelang hoe het gaat. Ziva kan lekker loslopen, dus dat is ook een pre.

Gegevens:

* totale afstand 15,17 km
* temp 11,5 C



rondje in google earth openen


gepost door Alice op 03:35 PM


17.04.2010 - altea, spanje

Op de terugweg uit de UK, bleek mijn pacemaker ineens leeg te zijn. Dat had tot gevolg dat ik op 8 april 2010 ineens een wissel kreeg. De ingreep verliep zonder problemen, alleen kreeg ik daarna een pockethematoom waardoor ik totaal niet kon hardlopen. Ik heb lange tijd erg veel pijn gehad, maar na enkele weken is de zwelling en ook de (zenuw)pijn toch verdwenen. Ik schrijf dit op 20 oktober, en ik kan alleen maar zeggen dat nu (na 6 maanden) alleen nog af en toe pijn flitst. Maar wie weet trekt dat uiteindelijk ook nog weg. In ieder geval ben ik toch weer voorzichtig begonnen in Spanje en uiteindelijk ging het best aardig, op een heel langzaam tempo om niet teveel te dreunen.



Gegevens:

* totale afstand 9,61 km
* temp 16 C



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 03:17 PM


24.03.2010 - seahouses, UK

Weer een trip naar de UK. Deze vakantie was een extra trip, omdat we in januari 2010 het huisje niet konden bereiken vanwege de sneeuw. De verhuurder maakte toen een gebaar zodat ik alsnog kon vertrekken. Ik had een geweldige tijd, met veel paardrijden, zwemmen en rennen. Helaas heb ik op zich wel steeds dezelfde ronde gelopen, en een volgende keer zou ik meer op pad gaan om andere gebieden te verkennen want het is prachtig daar. Uiteindelijk liep ik hier mijn eerste 10 km 'aan een stuk' ronde en dat ging prima. Het is vrij zwaar, omdat de wegen op en neer lopen. Ik was dus ook ergens de weg kwijt geraakt en heb uiteindelijk bij een boerderij gevraagd of ik zo weer op de weg kwam (hetgeen zo was). Deze dag was er weinig wind en ging het prima allemaal.

Gegevens:

* totale afstand 11,29 km
* temp 10,4 C



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 03:02 PM


28.02.2010 - zwanenwatertje, callantsoog

Omdat ik met mijn tante naar het ziekenhuis moest, was ik ineens in de kop van Noord Holland. Dat gaf me een kans om een rondje te doen op Callantsoog. Ik had van te voren een beetje gekeken waar je zou kunnen lopen, en het natuurgebied bij het zwanenwater, leek me wel leuk om te proberen. Er zou een route uitgezet zijn, dus dat kon haast niet missen. helaas was het absoluut snertweer, en stormde en goot het werkelijk van de regen. Maar ja, ik laat me niet makkelijk van een plannetje afhouden, en ben dus gewoon gestart. Uiteindelijk de lange en korte route aan elkaar geplakt en zo toch een aardig rondje gelopen. Was mooi maar door het weer, heb ik er niets van gezien eigenlijk.



Gegevens:

* totale afstand 8,19 km
* temp 5,3 C



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 03:00 PM


07.02.2010 - scheveningen

De duinen leken me ook leuk om eens te doen, hoewel ik er nog nooit geweest was. Ik gokte op een 5 km rondje, omdat duinen nou eenmaal zanderig zijn en niet echt vlak. Mooi gebied, moet dat nog verder uitzoeken want je kunt er veel verder lopen dan ik nu gedaan heb. Niet over het strand geweest, dat leek me een beetje te zwaar allemaal.

Gegevens:

* totale afstand 6,66 km
* temp 1,9 C
* gem BPM 145



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 02:50 PM


04.01.2010 - north connel, schotland

Voor het eerst 2x4 km gelopen en dat beviel wel goed. Ik zou later nog een keer 2x5 lopen zelfs.

Gegevens:

* totale afstand 9,99 km
* temp -1,9 C



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 02:42 PM


25.12.2009 - north connel, schotland

Tijdens de sportkeuring vroeg de arts wat mijn doel was. De keuring was in oktober en zonder twijfel vertelde ik hem dat mijn ultieme droom was om langs het meer in schotland te rennen tijdens mijn vakantie. Kerstmis 2009 was het zo ver! Vooraf goed uitgezocht wáár ik kon lopen en hoe ver het ongeveer was, want niets loopt daar vlak, dus makkelijk is het niet voor een beginner zoals ik. Het eerste rondje zou me langs de weg voeren, en daarna door velden met op de terugweg een stukje langs het meer om weer bij het huisje uit te komen. Dat zou wel lang genoeg zijn. En dat was het ook. De route langs de weg viel niet mee, en 'boven' aangekomen was dus het eerste rustpuntje van mijn loopje. Omdat ik dit later tik, kan ik nu goed zien dat mijn gemiddelde hartslag ook een heel stuk hoger ligt dan bij loopjes van nu, namelijk 150 bpm tegen 130 bpm nu tijdens langere en zwaardere runs. Op dat vlak dus wel vooruitgang (overigens ook qua snelheid natuurlijk ook al vind ik dat veel minder belangrijk).

Ik zou het die vakantie nog aardig volhouden met bijna iedere dag een run en als hoogtepunt een route van 2x5 km. Niet slecht als je bedenkt dat ik nog geen maand daarvoor maximaal 30 minuten kon hardlopen.

Gegevens:

* totale afstand 7,43 km
* temp -2,3 C



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 02:39 PM


05.12.2009 - helgoland

Begin december 2009 was ik net klaar met Evy Start 2 Run en kon ik 30 minuten aan een stuk lopen. Niet snel, en de 30 minuten vielen me erg zwaar. Veel kans om dat te oefenen kreeg ik niet, want begin december ging ik naar helgoland en dat was voor mij aanknopingspunt om voor het eerst een rondje 'in den vreemde' te kunnen lopen. Het was koud en pest weer, maar in alle vroegte, nog voordat ik naar de zeehonden zou gaan, wilde ik per se een rondje lopen. Het was - ondanks het kleine formaat van het eiland - best leuk om te doen want je rende langs de hoge steile kliffen met vogels naast je in de wind en dat was prachtig mooi om te zien. Niemand buiten vanwege het weer en het seizoen. Voor mij een top belevenis. Eerst een stukje door het dorpje, naar de trappen richting de kliffen en dan een rondje. Het was in totaal precies 5 km met in en uitwandelen en voor mij dus een 'enorme' ronde. Ik was bere trots. Dat was de eerste keer dat ik echt met de Garmin liep, en helaas wist ik niet goed hoe ik de runs moest resetten dus dat is toen mis gegaan. Maar wat was het leuk om de allereerste run uit te kunnen lezen. geweldig!


gemaakt met telefoon


Gegevens:

* totale afstand 5,38 km
* temp 7 C



rondje in google earth openen

gepost door Alice op 02:35 PM


even voorstellen

Eens kijken of ik nu een berichtje kan plaatsen op het nieuwe weblog over hardlopen en alle rondjes die ik maak, compleet met route en eventueel GPS data. Ik loop dik achter, want inmiddels zitten er dit jaar (2010) al 1.200 km op en liep ik recent enkele prachtige routes over o.a. de Veluwe en in Hoenderloo. Maar die zal ik nog gaan verwerken zodat dat een mooie start wordt van dit weblog.

Ik loop samen met mijn schat van een hond, Ziva die het erg leuk vindt om mee te rennen. Aan de riem of los, allebei is goed en dat maakt het makkelijk om ook in gebieden te lopen waar honden aangelijnd dienen te zijn.



gepost door Alice op 02:27 PM