Runnerslog





Februari 2011
ZMDWDVZ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     


[Archief]
Eerder:

Maart 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:





Het weer:



Foto's:



Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoeken



waar liep ik?



runs

Zaterdag, 26 Februari 2011

26.02.2011 - hitland

Vandaag regende het eigenlijk al de hele dag, maar omdat beessie toch ook moet wandelen, heb ik maar eens mijn regenjackje aangedaan waarvan ik niet meer zeker wist of ik het wel wilde houden. Het antwoord weet ik nu: jazeker. Ik had het een keer aangetrokken tijdens lekker weer en dan draagt het niet fijn, maar nu was het super. Heel licht en inderdaad waterdicht. Met een petje op mijn hoofd, merkte ik eigenlijk niet eens dat het regende en er was niemand in het natuurgebied. De trailschoenen zijn werkelijk ideaal want je houdt droge voeten en de demping is prima en ook de grip op de weg en in de modder. Grappig dat het me een jaar gekost heeft om dit soort schoenen extra aan te schaffen. Het is het geld dubbel en dwars waard en deze schoenen zitten ook nog eens super lekker. Nou moet ik wel toegeven dat het feit dat deze schoenen in de UK de helft van het geld waren natuurlijk wel de doorslag gaf om ze te kopen.

Omdat ik niet alleen duurloopjes moet doen maar ook moet afwisselen, had ik van te voren bedacht dat ik wilde gaan intervallen. Maar omdat het zo hard regende, leek het me niet handig om constant op de Garmin te moeten kijken, dus besloot ik aanvankelijk maar een kort rondje te gaan doen. Omdat het eigenlijk wel lekker ging, besloot ik toch maar de snelheid op te voeren en te starten met een intervalronde van 2 km wat sneller dan normaal. Dat werd tot mijn verrassing uiteindelijk gemiddeld toch nog bijna 11 km per uur zonder al teveel moeite en met een slow start. Daarna 500 meter gewandeld over de dijk en uiteindelijk afgesloten met een 5 km rondje op mijn gemakje met tegenwind op de terugweg. Dat bleek ook nog goed voor 9,8 km per uur.

Maar goed.. een volgende keer moet ik natuurlijk eerst een rustig rondje doen en dan daarna een sneller rondje en dan weer eindigen met een rustig rondje en niet zoals ik dat nu deed. Maar ik weet wel weer dat er wat meer in het vat zit dus dat is ook weer leuk.

Nu twee rustdagen en dinsdag de 18 km ronde in Bergen (NH). Ben erg benieuwd. Regen maakt me dus eigenlijk ook niet meer uit, zeker niet als ik ergens met de auto heen ga en ik voldoende kleding kan meenemen. Eind maart loop ik op Terschelling en dat is lastiger omdat ik daar niet met de auto heen ga, dus dan moet ik van te voren goed bedenken welke set ik meeneem, en welke schoenen. Maar komt tijd komt raad, misschien is het dan wel zalig weer.

Gegevens:

* totale afstand 9,1 km
* temp 8 C regen
* max HR 160 op 11 km/uur en 150 op 10 km/uur



rondje in google earth openen

februari 158 km - 2011 totaal 366 km
trailshoes 235 km

gepost door Max op 02:33 PM


Donderdag, 24 Februari 2011

24.02.2011 - rottemeren

Vandaag een beetje mistig maar wel droog en geen zuchtje wind. Vooral dat laatste is erg fijn, zeker als er dan ook nog van die mist hangt, wat ook al niet makkelijk is. Weer naar de Rottemeren, omdat het toch wel een lekkere afstand is (10,8 km) en Z-tje wel lekker fit is gelukkig. Dus deze keer gewoon helemaal om het meer gerend. Tot mijn verrassing was het stuk langs het fietspad op de terugweg nog steeds niet klaar, en moest ik dus weer een stukje over de weg (waar overigens geen auto's rijden). Helaas was er wel een soort opbreking en moest ik een klein lusje maken door de modder en kwam dus terug met een hondje met een zwart buikie. Maar goed, dat mocht toch de pret niet drukken. Het was trouwens ineens onwijs warm (bijna 10 graden) en ik heb zelfs mijn jack uitgetrokken tijdens het rennen. Ik had namelijk ook nog een thermohemd aan en alles over elkaar heen, bleek een beetje te warm. Waarschijnlijk doordat er werkelijk geen zuchtje wind stond!

Vandaag een stuk sneller dan de vorige keer maar dat was in september 2010 en toen liep ik voor de eerste keer in de rondte in dat gebied en wist ik niet zeker of ik wel echt ergens een bruggetje over kon steken. Dus dat is niet helemaal te vergelijken en dat ik nu sneller ben, dat wist ik al. Maar goed, het verrast me dat ik nu op deze lange afstand zonder pauzes toch 10 km per uur loop. Dat had ik nooit verwacht. En dat ondanks alle 'minnen' zoals het weer en mijn been dat een beetje dikker is dan ik zou willen. Beessie deed het ook prima, smikkelde na de run lekker en ligt nu te maffen (en haar bedje vies te maken ondanks dat ik haar buik en poten schoon gemaakt heb). Op naar de volgende run dan maar.

Gegevens:

* totale afstand 10,8 km
* temp 10 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 148 km - 2011 totaal 357 km
trailshoes 226 km

gepost door Max op 02:59 PM


Dinsdag, 22 Februari 2011

22.02.2011 - reeuwijkse plassen

Mwah. Wat zal ik daar nou eens van zeggen van dit rondje van vandaag. Het was stralend weer, dus besloot ik toch maar nog een keertje te gaan lopen. Vandaag dan maar eens rond de Reeuwijkse plassen. Daar wandelde ik ooit eens, jaren geleden en toen was het wel mooi, maar ik had er nog nooit hardgelopen. Je bent dan wel een stuk vlotter rond de plassen want ik herinner me alleen maar dat het een wandeling van 2 uur was destijds. Op zich was het, maar ik maakte een valse start door eerst door een vies hondengebied te gaan. Wist ik veel. Dat was modderig en druk. Toen ik na het inwandelen wilde starten, ben ik al snel weer een stukje gaan wandelen vanwege de modder en toen ik bij het fietspad uitkwam, kon ik wel eindelijk echt starten. Maar toen was ik wel al ruim een kilometer onderweg geweest. Op zich was het wel mooi zo langs het water. Ik heb daar geen foto's van want ik wilde niet gaan stoppen voor een plaatje, en op zich was er rechts alleen water te zien met tegenlicht van de zon en links weilanden met ontzettend veel ganzen. Achter de weilanden zie en hoor je dan helaas alweer de snelweg schimmeren. Wat nou stiltegebied.

Daarna een stukje rechtsaf geslagen en daar was de wind gelukkig ook weg. Nooit fijn om op het eerste stuk wind tegen te hebben maar goed. Dat is wel aardig dat gedeelte daar en er staan mooie huizen om naar te kijken, alleen loop je dan over de weg die weliswaar rustig is, maar de enkele auto die er dan toch langs wil, dwingt je om in te houden vanwege de hond of zelfs om te stoppen. Dat is jammer maar ik liep vandaag niet voor de snelheid hoewel die tot mijn verrassing maar net onder de 10 km per uur lag.

Ik had van te voren de route in de Garmin geladen dus wist ik precies hoe ik moest lopen. Dácht ik, want aan het einde ging het toch mis toen ik moest kiezen tussen links langs een watertje of rechts. Heel vreemd, maar ik had er dus toch links langs gemoeten en koos uiteindelijk (na aanvankelijk op de juiste weg te zitten) voor de rechterkant. Dat was dus fout en toen moest ik aan het einde een kort lusje doen om toch aan de 10 km te komen. Daar bleek ik dus ook eigenlijk vandaan te moeten komen als ik de juiste weg had gekozen. Ik had ook nog een raar stukje weg gehad, waar mensen de knotwilgen stonden te knotten. Overal lagen dus takken en moest ik eroverheen springen. 'Powerrrrrrr' riep een van de mannen me nog na. Eikel.

Maakt niet uit dat ik verkeerd liep, ik was op zich toch blij dat ik het had uitgezet en een volgende keer zou ik toch een printje meenemen. Als je daar mis loopt, dan maak je al gauw enkele kilometers extra omdat je natuurlijk niet over het water kunt lopen.

Heb dus gemengde gevoelens over het rondje en dat kwam vooral door het drukke hondenstukje. Maar dat kan ik dus wel vermijden in principe. Toch nog maar eens goed op de kaart kijken dan en een andere route kiezen.

klik voor groot





klik voor groot panorama





klik voor groot







Gegevens:

* totale afstand 10,13 km
* temp -1 C
* gem BPM 145



rondje in google earth openen

februari 138 km - 2011 totaal 345 km
trailshoes 226 km

gepost door Max op 03:38 PM


Maandag, 21 Februari 2011

21.02.2011 - rottemeren

Vandaag scheen het zonnetje weer volop. Dus toch maar even lekker naar buiten. Gekozen voor de Rottemeren die ik eind september ook al liep. Het rondje rond het meer is ongeveer 10,8 km dus ik ging vol goede moed op weg. Het eerste stuk is eigenlijk prachtig, met links het watertje vol met eendjes (o.a. smientjes, slobeendjes, tafeleenden, aalscholvers en reigers). De aalscholvers zijn allemaal aan het broeden al in de bomen en maken een herrie van jewelste. In het zonnetje werkelijk een prachtig gezicht en geluid.

Toen Zief ging zitten kwam er alleen wat water en was ze vreselijk aan het hijgen en duidelijk niet fit. Aan het einde van de eerste arm van het meer bij de molens dus besloten terug te gaan omdat het voor haar duidelijk nog niet zo goed was vandaag. Het was op zich wel een mooi rondje zo even langs het water en naar de molens die in het zonnetje er fris bij lagen. Eentje had een nieuwe rieten kap gekregen. Toen ik bij de auto kwam leek ze echter toch weer vrolijk en fit, dus heb ik de camera maar gepakt om wat foto's te gaan maken en een stukje met haar nog te wandelen om nog even te plassen. Ik nam een andere route dichterbij langs het water. Dat was ook erg mooi en niet eens zo gek modderig. Toen het goed leek te gaan met Z-tje ben ik na 800 meter wandelen maar weer gaan hardlopen, zodat ik zelf toch nog wel een aardige run zou maken totaal, zij het dan met 800 meter wandelen tussendoor.

klik voor groot





klik voor groot panorama





klik voor groot panorama





klik voor groot





Daarna kwam ik al snel weer op het fietspad richting de molens. Links lagen de haventjes waar je in de zomer ook wat kunt drinken. Ook vaart er dan een pontje van de ene kant van het water naar de andere kant. Nu waren er alleen veel scholeksters aan het zonnen

klik voor groot





klik voor groot panorama





Al snel was ik weer bij de molens en besloot ik maar even naar het einde te lopen om wat foto's te maken. Ik was er nu toch inmiddels al bijna en Z/tje deed het prima. Even poseren voor de molens dan maar.

klik voor groot





Daarna weer richting de auto gelopen, want dat zou het totaal toch weer boven de 10 km brengen. Ik had dus uiteindelijk net zo goed het hele rondje kunnen doen want dat is 10,8 km maar ik wist niet zeker of het wel zou gaan met Z/tje. De torenvalk was nog steeds aan het zoeken naar een prooi toen ik terug liep en hoewel het beestje op de heenweg meteen wegvloog, bleef hij nu hangen omdat er werkelijk een muisje rende. Ik kon dus nog net een kiekje maken voordat hij zich naar beneden stortte op de muis en ermee wegvloog. Zulke dingen vind ik echt een kadootje onderweg, zeker als je - zoals nu - een beetje onder de vogel kunt kijken en redelijk dichtbij kunt komen.

klik voor groot





Ik moet alleen opletten dat ik op deze rondjes gewoon lekker rustig ga dieselen. Ik was immers van plan om de hele ronde te doen en blijkbaar ben ik te snel gestart want ik liep 10,4 km per uur op de eerste ronde. Tijdens de tweede ronde heb ik ook foto's staan maken en dus heb ik geen idee van de werkelijke snelheid, maar als ik zo eens kijk naar het gemiddelde mét foto's maken, dan was het niet veel langzamer. Dat is dus niet nodig en niet goed, want ik wil langere rustige afstanden combineren met kortere snellere. Daar hoort dus geen lange snelle bij. Anyway het was een prachtige dag met een leuke ronde waar ik ook nog wat foto's heb kunnen maken. Dat hoeft dus een volgende keer niet meer als ik het hele rondje weer eens ga doen.

Gegevens:

* totale afstand 10,3 km
* temp -1 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 128 km - 2011 totaal 335 km
trailshoes 226 km

gepost door Max op 03:04 PM


Zondag, 20 Februari 2011

20.02.2011 - hitland

Vandaag een beetje te laat vertrokken, want ik had eerst in de tuin gewerkt. Dat is misschien een goede methode om me sneller te laten lopen, in combinatie met de naderende schemering want ik liep het rondje op maar liefst 10,5 km per uur en dat is dus een heel stuk sneller dan ik ooit deed op welk rondje dan ook. Op zich was het helemaal niet mijn bedoeling om nou eens een 'snel rondje' te doen, maar ik wilde op zich wel 'opschieten' omdat ik niet in het donker daar in het natuurgebied wilde lopen. Had weliswaar reflectielampjes op mijn arm omdat ik ook eventueel over de dijk terug kon, maar er stond nogal wat wind, dus besloot ik al lopend maar door het gebied te blijven rennen omdat ik inmiddels precies de afstanden daar ken. Ziva was niet mee omdat die kennelijk toch wat van slag is weer hier en de hele dag niets gegeten had. Ook deze keer had ik dus ritmemuziek op mijn MP3 speler aan en dat hielp wel om op mijn tempo en ademhaling te letten. En tijdens het lopen merkte ik al dat ik toch wel aardig snelheid maakte. Ik ben dus dik tevreden want er zit dus toch nog ergens verborgen in mij wat reserve en wat meer tempo als ik zou willen.

edit vandaag laag gehalte vervuiling in de lucht. morgen ook maar overmorgen weer bar en boos. ben benieuwd of ik het merk... nu kijk ik pas achteraf, net zoals eergisteren toen ik eens ging kijken waarom ik zo slecht liep. maar goed, zoals ik al schreef, je went er ook aan natuurlijk.

Gegevens:

* totale afstand 6,5 km
* temp 2 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 117 km - 2011 totaal 325 km
trailshoes 226 km

gepost door Max op 07:31 PM


Vrijdag, 18 Februari 2011

18.02.2011 - hitland

En dan ineens ben ik weer in Nederland. Gisteren wandelde ik op het strand met de hond en moest ik hijgen als een postpaard. Had zelfs Ventolin nodig, dat ik normaal dus niet echt (meer) gebruik. Gelukkig zit het werkelijk in alle zakken, omdat het natuurlijk altijd mis kan gaan. Was dus weer onaangenaam verrast door het klimaat en de lucht hier.

Vandaag dus maar gestart met een klein rondje door Hitland, mijn 'standaard' rondje zonder verlenging. Ik liep dat vlak voor vertrek in mijn tot dan toe snelste tijd van 6.03. Vandaag liep ik het in 5.53. Dat was weliswaar dus sneller, maar hard werken en ik vond het echt helemaal niks. Als je dan bedenkt dat het hier totaal vlak is, en er vandaag geen wind stond, had dat natuurlijk veel sneller moeten zijn gezien de tijden rond de cottage in de UK. Maar goed, het begin is er in ieder geval weer. Het zal wel weer wennen zijn. Ik herinner me nog de terugkomst uit Helgoland, toen ik het idee had dat ik door een dichte vieze mist moest rennen hier, versus de lucht (zonder auto's) van Helgoland. Afwachten maar.

edit
Vanavond eens de sites bestudeerd van het RIVM en de UK air quality websites. Ik ben dus NIET gek. Wat en verschillen. Fijnstof is voor vandaag slecht en zeker voor morgen in dit gebied (Drenthe en Groningen ontspringen de dans redelijk). Het gebied van de UK en Schotland waar ik zat is veel en veel beter. Ik zie dus geen spoken als ik echt met die klote longen het verschil direct merk. Ik weet dat je er op een gegeven moment wel aan went maar toch. Langzaam begin ik misschien zelfs wel te begrijpen waarom ik pob kreeg in januari 2010 toen ik net terug was uit Schotland. Hoewel het hier toen koud was, had ik in Schotland natuurlijk in veel kouder weer gerend (en wat te denken van december 2010 in Schotland waar ik met minus 6 graden bijna de halve marathon rende). Ach ja. Toch nog maar even doorsparen en eventueel toch nog eens naar dat rare Noord Nederland kijken dan

Gegevens:

* totale afstand 7,2 km
* temp 1 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 111 km - 2011 totaal 318 km
trailshoes 226 km

gepost door Max op 06:00 PM


Woensdag, 16 Februari 2011

seahouses overzicht

In Google Earth enkele routes die redelijk op elkaar aansluiten achter elkaar geplaatst. Ik liep hier totaal 282 km. Ik heb een heel deel van de kust gedaan plus Holy Island. In Schotland bleken de routes uiteindelijk écht op elkaar aan te sluiten (bij toeval) maar dit ziet er ook niet gek uit.




rondje in google earth openen

gepost door Max op 10:00 AM


Dinsdag, 15 Februari 2011

15.02.2011 - seahouses countryroads

Vandaag dan mijn laatste rondje hier in de UK. Heb toch wel vrij veel gelopen en wat was het fijn! Vandaag deed ik het rondje rond de cottage dat ik al eerder liep. Voor het eerst zonder hondje want die is niet helemaal lekker qua darmen en aangezien we morgen op reis gaan, heb ik haar maar thuis gelaten. Wel gek, maar ook best lekker voor de verandering, want ik hoefde niet op te letten op de weg. Bovendien was het ontzettend smerig, dus wat het prima op deze manier. Alleen dacht ik nu slim te zijn en eens het rondje om te draaien, zoals ik eerder wilde doen. Dat viel dus dik tegen want nu had ik de sterkste stijgingen ineens. Maar goed, leuk om te proberen en ondanks de wind, was dit mijn snelste rondje hier. Ik vond het best zwaar en er is echt een verschil tussen het lekkere dieselen door de natuur en op het strand en deze wegrondjes die dan wat meer op snelheid gericht zijn. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het straks weer in Nederland gaat en hoe een rondje Rottemeren me bijvoorbeeld zal vergaan!

Enfin, het was fijn. Ik kijk al uit naar de volgende keer dat ik hier ben!




Gegevens:

* totale afstand 6,8 km
* temp 6 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 104 km - 2011 totaal 312 km
trailshoes 226 km

gepost door Max op 05:57 PM


Maandag, 14 Februari 2011

14.02.2011 - beadnell

Vandaag een ander rondje gedaan dat aansloot bij het rondje van 12.01.2011. Ik parkeerde de auto bij Beadnell, en ben vanaf daar eerst door het afschuwelijk deprimerende caravanpark gegaan richting de duinen. Ik snap niet dat mensen daar voor hun plezier willen zitten.

klik voor groot





klik voor groot panorama



Daarna door de duinen en ik zag het aanvankelijk somber in vanwege de modder maar het viel gelukkig ontzettend mee.

klik voor groot





Al snel kwam ik weer bij de inham uit waar een bruggetje over het watertje gaat waar in de zomer de bijzondere Little terns broeden.

klik voor groot panorama



Wat was ik weer onwijs gelukkig met het mooie weer!

klik voor groot





Vanaf daar deze keer niet over het strand zoals de vorige keer (toen vanaf High Newton) maar door de duinen verder richting High Newton. Eigenlijk had ik van te voren de route uitgezet vanaf de golfbaan van seahouses naar de inham en terug maar omdat de auto nu ergens anders stond, wilde ik eerst nu weer richting High Newton lopen, waar ik op 12.01 was gestart. Vreemd genoeg kon ik aan het einde niet verder en moet ik vreemd langs een hek en uiteindelijk ook over een hek. Vandaar dus de twee pauzes op de route.

klik voor groot





Ik zag wel in de verte de toren van Low newton en kon ook de parkeerplaats zien liggen waar ik de vorige keer geparkeerd had. Toch leuk dat ik een heel stuk kust op deze manier gedaan heb.

Daarna weer terug naar de inham van de vogels maar nu dus over het strand

klik voor groot


klik voor groot





Daarna lekker doorgedieseld over het strand richting beadnell.

klik voor groot





In beadnell wilde ik toch nog even verder lopen, ook al wist ik dat ik de wind in de rug had en dus op de terugweg wind tegen zou hebben. Ik wilde een klein stukje richting de golfbaan van Seahouses lopen, zoals ik aanvankelijk gepland had. Niet helemaal natuurlijk want ik kwam met 7 km op de teller het strand af. Eerst dus over de weg ren rechtsaf richting Seahouses. Daar een stukje over de weg en door de duinen het strand op. Het blijft jammer dat je niet het hele stuk over het strand kan rennen, maar dat kan nou eenmaal niet. Op het strand was het heerlijk maar het werd wel wat somberder. Ik kon Seahouses al zien liggen en dat was wel een apart gezicht zo. Uiteindelijk toch bijna tot de golfbaan doorgelopen en na 10 km omgekeerd, omdat ik dan nog 3 km terug zou moeten richting de auto die in Beadnell geparkeerd stond. De terugweg was een eitje, de wind viel reuze mee en ik was gewoon lekker op mijn gemakje aan het dieselen. Ziefje vond het ook allemaal best. Het laatste stukje weer even aan de riem richting de parkeerplaats over de weg en even uitgewandeld voor cool down op het strand om te kijken of Ztje nog een plasje wilde doen.

Dat was dus een lekker rondje, niet te ver en heel rustig aan gedaan. Geen gekke dingen deze keer onderweg, alleen dat rare hek aan het einde bij High Newton. Heel merkwaardig. Misschien had ik over het erf van de boerderij kunnen gaan maar dat was een grote modderzooi dus daar had ik weinig zin in.

Zo komt er bijna een einde aan de rondjes hier in de UK. Morgen nog een klein rondje maar dat zal wel een weg rondje worden om het af te leren. Het was bijzonder en ik heb op veel plekken gelopen eigenlijk. Heel anders dan in maart 2010 waar ik vrijwel alleen het wegrondje rond de cottage liep.

Gegevens:

* totale afstand 13,10 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 97 km - 2011 totaal 305 km
trailshoes 219 km

gepost door Max op 06:25 PM


Zaterdag, 12 Februari 2011

12.02.2011 - bamburgh & budle bay

Vandaag weer richting Budle Bay gelopen. Deze keer geparkeerd bij Bamburgh Castle. Vanaf daar eerst gerommeld richting het vuurtorentje en vanaf daar eerst een stukje over de weg richting de golfbaan.

klik voor groot







Het was hartstikke modderig naar beneden vanaf de golfbaan en ik heb dat hele stuk dus gewoon gewandeld. Modder betekent gladheid. Het was raar weer, vanmorgen regen en ineens in de middag de zon die zorgde voor een soort zachte mist afgewisseld met stralende lucht en helder weer. Jammer genoeg kon ik niet Holy Island zien, want dat is nou juist het mooie van het lopen aan die kant. Maar het blijft bijzonder. Vreemdsoortige rotsen waar je overheen moet klauteren en dan ineens weer de zee.

klik voor groot







klik voor groot panorama



klik voor groot panorama



Geen kip te zien aan de andere kant richting Budle Bay. Je moet het ook wel even weten dat je daar kunt komen, want de meeste mensen keren terug bij het einde bij Bamburgh Castle. Maar het strand is prachtig, en bij helder weer zou je dus Holy Island goed kunnen zien met het kasteel daar.

klik voor groot




Al snel kwam ik bij het eigenlijke natuurgebied waar ik zo vaak met de auto heb staan kijken met de kijker. Nooit geweten dat je daar ook te voet zou kunnen komen. That said... het is zeker geen hardloop stuk en ook dit stuk heb ik gewoon gewandeld en geglibberd over gladde algensteentjes, door moerasjes en over rul zand. Maar ik wist al dat ik over de weg terug zou kunnen, dus was ik wel benieuwd waar ik nou terecht zou komen, of ik daadwerkelijk helemaal naar de parkeerplaats zou kunnen komen waar ik zo vaak gestaan heb.

klik voor groot



klik voor groot panorama



Overigens liggen er overal niet ontplofte dingen uit de oorlog. Vroeg me af wat dit nou was....

klik voor groot



klik voor groot panorama



klik voor groot panorama




Uiteindelijk kwam ik dus ook echt bij de parkeerplaats uit waar ik zo vaak gestaan heb om naar de vogels te kijken. Grappig. Het was vandaag laag water, en dat was dan ook de enige reden dat ik zo ver kon komen.

klik voor groot


klik voor groot





Vanaf de parkeerplaats heb ik Ztje aangelijnd en ben ik netjes aan de rechterkant van de weg gaan hardlopen richting Bamburgh. Wow.... alleen euh.. ik was even vergeten dat die weg daar onwijs op en neer liep. Nou ja, goeie training zal ik maar zeggen maar het viel me niet mee en ik was heel verbaasd over de goeie tijd die ik alsnog op dat stuk had gelopen, hoewel ik daar nou werkelijk totaal niet mee bezig was. Wilde eigenlijk alleen maar terug naar de auto.

Bij de parkeerplaats aangekomen (bij het kasteel dus) toch nog even naar het strand gegaan met Ztje om haar schoon te krijgen van die vieze weg. Ook daar nog een heel klein stukje hardgelopen om alles weer even soepel te krijgen en daarna lekker rustig uitgewandeld terug naar de auto. Een merkwaardig rondje maar op zich wel leuk om dit eens gedaan en gezien te hebben zo.

klik voor groot



Gegevens:

* totale afstand 10,97 km
heel veel moeten wandelen, geen idee hoeveel ik nou gelopen heb uiteindelijk. de enige zeker lap is het stuk langs de weg ongeveer 4,5 km achter elkaar met vrij zwaar traject vanwege hoogteverschil.
* temp 8 C
* gem BPM 126



rondje in google earth openen

februari 84 km - 2011 totaal 292 km
trailshoes 206 km

gepost door Max op 06:55 PM


Vrijdag, 11 Februari 2011

11.02.2011 - seahouses & bamburgh beach

Vertrokken met 0 zin vandaag. Maar ja, Z-tje moet toch ook naar buiten en ik weet niet eens waarom ik geen zin had. Beetje lui denk ik. Mag wel een dagje eigenlijk. Maar goed, rond 2 uur dan maar op pad gegaan voor een kort rondje over het strand. Het getijde is laag tot laat op de dag, dus dat is super want het strand is dan heel breed en mooi stevig om op te lopen. De auto had ik wat verder richting Monkshouse geparkeerd, zodat ik bij het inlopen gewoon daar zou kunnen wandelen door dat stomme watertje. En ik wist niet zeker hoe ver ik zou willen lopen, dus op deze manier zou ik mooi een soort achtje kunnen doen als ik zou willen. Heel rustig van start gegaan. Het was vrij aardig weer, bijna geen wind en als er al wind stond, had ik die zeker in de rug op de heenweg.

Al snel dieselde ik langs Bamburgh Castle en omdat me was gezegd dat het aan de andere kant van de vuurtoren ook erg mooi zou zijn, ben ik toch maar die kant op gegaan. De vorige keer kwam ik tot de vuurtoren en ben ik weer teruggegaan. Dat betekende wel dat ik een stukje moest wandelen maar dat was niet erg. Aan de andere kant (richting Budle Bay) is het inderdaad prachtig. Heel anders weer. Helaas geen camera bij me, dus ik zal die route nog wel een keer willen doen. Maar ineens zag ik donkere wolken zich opstapelen en voelde ik al dat er een enorme wind opgestoken was. Die zou ik dus pal tegen hebben op de terugweg. Met al ruim 6 km op de teller ben ik dus maar gauw teruggegaan wat niet kon verhinderen dat ik de laatste kilometers in de regen heb gelopen. Nou ja, van die motregen maar met de keiharde wind viel dat nog niet eens mee. Gek genoeg was het heerlijk. Heel merkwaardig. Heb rustig aan gedaan, en gewoon genoten van de omgeving.

Alleen vraag ik me nu af of Z-tje de hele weg met een stuk zeewier heeft gelopen. Ik vond het al zo vreemd dat ze op een gegeven moment rare kwijldraden uit haar bek had hangen toen ik bij het kasteel even mijn veter vastmaakte. Ze bleef ook steeds zo naar me opkijken maar omdat ze er prima uitzag heb ik er verder geen aandacht aan geschonken. Ik probeer wel altijd ervoor te zorgen dat ze niet start met iets in haar bek. Maar toen ik haar uit de auto haalde, pakte ze trots haar stukje zeewier op. Merkwaardig.... stakker, dat hoeft ze toch geen 12 km mee te sjouwen :(

Gegevens:

* totale afstand 11,8 km
* temp 5 C
* gem BPM 127



rondje in google earth openen

februari 73 km - 2011 totaal 281 km
trailshoes 195 km

gepost door Max op 05:10 PM


Woensdag, 09 Februari 2011

09.02.2011 - seahouses & bamburgh beach

Nou wat een raar rondje. Ik wilde eerst zonder Z-tje lopen omdat we al veel hadden gedaan en ze zo ontzettend diep lag te slapen toen ik van paardrijden terugkwam. Haar darmen zijn nog steeds niet helemaal honderd procent dus leek me een dagje rust niet echt een gek idee. Maar ja... toen kwam ik met mijn jackje de kamer binnen en rende ze al meteen vrolijk rond. En aangezien ik anders toch zelf weer daarna met haar op stap zou moeten als ik zonder haar zou gaan, besloot ik maar snel naar het strand te gaan dan. Het getijde zou toch laag zijn en er was weinig wind. Voor het eerst met een muziekje op mijn hoofd. Nou ja muziek... een mix van 155 bpm. En dus startte ik veel te snel met de opzwepende muziek, het zonnetje in mijn gezicht en de wind in de rug. Gelukkig kwam ik al snel een puppy tegen, en had ik een goed excuus om die eens even goed te bekijken en te aaien. Voor een puppy moet je immers wel even stoppen. Helaas geen camera bij me, dus geen plaatje. Daarna ging mijn veter los.... en ging mijn andere veter weer los.... Dus het was een rondje met rare onderbrekingen. Aan het einde heb ik even gewandeld om Z-tje de mogelijkheid te geven om even wat te doen (dat deed ze ook) en daarna heb ik even intervaltraining gedaan omdat ik toch dat ding met muziek bij me had. Dat was op zich wel aardig. Het strand is een lekkere ondergrond om dat te doen, want als je intervalt, dreun je meestal hard op de grond en op het zachte maar stevige zand is dat veel minder. Omdat het maar hele kleine stukjes zijn die je moet intervallen via de training van de mp3 speler, rende ik als een hinde. Kan me nauwelijks voorstellen dat er mensen zijn die werkelijk zo keihard kunnen rennen eerlijk gezegd (op langere afstand bedoel ik dan). Maar goed... even de zweep erover is wel lekker zo. Op naar de volgende run. Niet morgen, want vandaag was een rare dag met paardrijden, massage, boodschappen (allemaal niet gelukt) en eigenlijk wil/moet ik nu nog zwemmen!

Gegevens:

* totale afstand 7,8 km
* temp 9 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 61 km - 2011 totaal 269 km
trailshoes 183 km

gepost door Max op 08:28 PM


Dinsdag, 08 Februari 2011

01.02.2011 - low newton, dunstanburgh castle, craster

Vandaag weer vanaf Low newton richting Dunstanburgh castle gelopen. Vandaag was het weer erg mooi weer en totaal geen wind. Heerlijk dus om wat langer onderweg te gaan. Morgen wil ik weer lopen, maar dan probeer ik een wegrondje te doen, want ik heb een massage van mijn rug. Door oefeningen (die ik notabene voor mijn been deed) had ik ontzettend pijn in mijn rug en dat is op zich nu wel al veel beter. Staan gaat goed, liggen en zitten ging gisteren werkelijk voor geen meter, vandaar dat ik niet heb gelopen én niet heb gezwommen en dat is de allereerste keer sinds ik hier ben. Maar goed, vandaag dus wel lekker op pad geweest gelukkig en ook vanmorgen lekker rijles gehad in het zonnetje.

Het heeft veel geregend gedurende de nachten en gisteren ook overdag, dus ik vreesde al voor modder onderweg vanaf het kasteel. Nou dat klopte. Op sommige plekken was echt niet te lopen :-( Voor het kasteel en eromheen was het gewoon modderige rotzooi. Ik zag al snel dat mijn broek en schoenen en ook Z-tje totaal zwart zouden zijn. Beetje balen en je moet ook erg oppassen met de modder omdat het enorm glad kan zijn. Dus rond het kasteel naar de andere kant gewoon rustig aan geglibberd. Weer wat foto's gemaakt, want het is toch iedere keer net even anders met al dan niet schaapjes voor het kasteel, en al dan niet een zonnetje. Het blijft leuk en het blijft een erg mooie rustgevende plek om een of andere reden. Misschien ook omdat je er niet met de auto kunt komen, en je dus niets hoort behalve de schaapjes, de golven van de zee en de vogels in de lucht en op het water en in de weide.

klik voor groot







Daarna weer over het veld naar Craster doorgelopen en onderweg al die stomme hekjes open en dicht gedaan. Het is echt maar goed dat er geen wind stond want het is echt niet leuk om steeds te moeten stoppen voor die hekjes.

klik voor groot panorama



Daarna weer richting parkeerplaats en richting dat bosje waarvan ik de naam nu nog niet weer. Deze keer niet rechtsaf geslagen maar doorgelopen totdat ik (vreemd genoeg) niet verder kon lopen en alsnog naar rechts moest. Ik dacht op Google earth gezien te hebben dat ik helemaal door zou kunnen lopen naar het kasteel. Ook hier was het erg modderig en al snel zakte ik tot mijn enkels in de shitzooi. Tot overmaat van ramp kwam ik ook nog eens uit bij een hek dat niet open kon. Ik kon er alleen zelf overheen klauteren met van die plankjes die uitsteken, waar je dan overheen kunt stappen. Ik heb er eens goed naar gekeken.... keek nog eens naar Z-tje en besloot dat ik haar met wat aanmoediging er toch wel overheen zou kunnen tillen, als ze tenminste zou snappen dat ze haar pootjes op het plankje aan de andere kant zou kunnen zetten. Anders zou het veel te hoog zijn en zou ze zo uit mijn armen op de grond pletteren. Helaas was ze wel ontzettend zwart en modderig maar ja, terugkeren was ook niet echt een optie. Dus hoppekee, hondje opgetild en voorzichtig over het hek getild. Pootje op een plankje gezet en kennelijk vertrouwde ze me en snapte ze ook nog ongeveer wel wat ik nou bedoelde en al snel stond ze kwispelend op de grond aan de andere kant zonder dat ze zich pijn had gedaan. Ik was niet eens heel erg vies, ook al zit er wel modder op mijn renjack natuurlijk en op mijn broek. Jammer maar helaas.

klik voor groot




Daarna bleek het uitzicht van die kant toch ook wel weer erg mooi. Het is echt genieten en zo lang ik maar rare routes blijf proberen, is het ook iedere keer weer anders.








Omdat ik deze keer alleen echt geen zin meer had in de modderboel langs de golfbaan, ben ik uiteindelijk toch over het strand teruggegaan ook al was het maar krap aan qua getijde. Ik wist dat ik tot 15.30 de tijd had, maar daar was ik al ver overheen. Eigenlijk ging het best goed, alleen het eerste stuk vanaf het kasteel richting Low newton is erg schuin en dat loopt voor geen meter, maar ik vond het niet eens echt zwaar, het strand was best stevig nog. Dus eind goed al goed en bij het dorp heb ik Z-tje lekker even laten spelen in het water en heb ik ook mijn eigen trailschoenen even schoongemaakt in de zee zodat ze weer enigszins toonbaar zijn.

Een lekker rondje was het. Op naar de volgende run(s).

Gegevens:

* totale afstand 14,10 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 53 km - 2011 totaal 261 km
trailshoes 185 km

gepost door Max op 07:35 PM


Zaterdag, 05 Februari 2011

05.02.2011 - seahouses countryroads

Wist niet zeker of ik wilde rennen vandaag en wát ik dan zou willen rennen, maar uiteindelijk gewoon een rondje rond de cottage gedaan met mijn beessie. Die bedacht ineens dat ze wel even ergens lekker uitgebreid wilde snuffelen nadat ik was begonnen met rennen en toen kwam er ook nog eens een auto aan. Ondanks deze stop (grom) toch nog 2 seconden sneller op de kilometer gelopen dan de laatste snelle ronde, dus weer 10,2 km per uur (afgerond). Ik was niet eens van plan om snel te lopen, maar blijkbaar ging het wel lekker. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik de laatst kilometer wel ben gaan versnellen toen ik zag dat ik toch redelijk op snelheid zat (tot mijn verrassing). Maar goed, ik wilde alleen een lekker rondje lopen en dat heb ik dus gedaan. Dat het daarnaast ook nog een snel rondje was, is meegenomen maar niet mijn doel. Dat is en blijft blessurevrij lekker lopen en genieten. Om een of andere reden vind ik het nog steeds een raar rondje, misschien doordat de weg zo vervelend op en neer loopt. Net aan het begin loopt het steeds omhoog en als je dan moe bent, gaat de weg naar beneden maar dan hoeft het al niet meer. En helemaal aan het einde, daar gaat de weg ook weer langzaam omlaag. Misschien eens andersom proberen te lopen.



De komende week is het getijde weer beter om naar het strand te gaan, dus dan zal ik eens kijken of ik een ander strand of een andere rüine kan vinden om te bekijken. Ik weet zeker dat er ergens nog iets is. Maar Low newton is ook nog een optie, want inmiddels weet ik dat ik vanaf Craster ook door een soort bosje naar het castle kan komen en weer terug over het schapenveld. Ik zoudan bij de golfbaan kunnen parkeren en de andere kant eens op kunnen lopen. Genoeg nog om te ontdekken dus.

Gegevens:

* totale afstand 6,8 km
* temp 12 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 39 km - 2011 totaal 247 km
trailshoes 171 km

gepost door Max op 04:37 PM


Vrijdag, 04 Februari 2011

04.02.2011 - seahouses countryroads en stukje strand

Bleh wat een rot rondje. Het waait inmiddels keihard, meer dan toen ik vertrok maar het waait flink. Omdat het water hoog stond, niet gepland om over het strand te gaan. Nadeel van de roads hier nu is de modder. Het heeft flink geregend vannacht en met alle tractoren die over de velden rijden en daarna over de weg, is het een grote modderzooi. Dat is met de hond niet zo lekker en ik vermoedde al dat ze flink vies zou worden. Ik heb op mijn gemakje gelopen, totaal niet mijn best gedaan om in de buurt van de 10 km per uur te blijven, want ik wist nog niet eens wat ik wilde gaan lopen en met deze gigantische wind, is het al een wonder dat je vooruit komt. Dus gewoon lekker gedieseld (9,5 km per uur toch nog) en genoten van een geweldig mooie regenboog die de hele tijd voor mijn neus zichtbaar bleef. Jammer genoeg geen foto van kunnen maken, omdat ik geen camera bij me had. Onderweg wat vogeltjes die last hadden van de wind, maar de mooie Yellowhammer maakte dat het toch bijna voelde als lente. Het is namelijk wel ontzettend zonnig! Na het rondje dacht ik slim te zijn en even door te lopen naar het strand om Z--tje schoon te maken maar het was op het strand niet te doen om te lopen en toen ik eenmaal thuis was, was ze weer ontzettend smerig, en kon k haar dus weer in de auto laden om schoon te maken in de zee.

Nou ja, een beetje merkwaardig rondje, maar ik was in ieder geval buiten zullen we maar zeggen. Dan ga ik nu hondje maar weer inladen, want ik heb nu een wandelafspraak met Ann op het strand. Rare planning en ik zal blij zijn als ik weer lekker binnen op de bank zit (dat doe ik geloof ik te weinig).

Gegevens:

* totale afstand 11,05 km
* temp 11 C met keiharde wind
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 32 km - 2011 totaal 240 km
trailshoes 164 km

gepost door Max op 04:12 PM


Woensdag, 02 Februari 2011

02.02.2011 - seahouses countryroads

Vandaag weer het rondje rond de cottage gedaan van eergisteren en van 4 januari toen ik hier net was. Het was gisteren heerlijk weer, vandaag op zich ook maar het waait ineens keihard en dat kon ik goed merken tijdens het lopen. Het hele eerste stuk had ik keiharde tegenwind. Toch geprobeerd weer rond de 10 km per uur te blijven en dat lukte, ik was sneller dan 10 km per uur dus dat was niet slecht met deze wind (en de op en neer lopende weg).

Nu ga ik genieten van een groot stuk lamb shank dat ik vanmorgen kreeg van Anne, een vrouw die ik hier ontmoet heb een paar weken geleden. Ook zij heeft toevallig een draadhaar Vizsla en zo kwamen we aan de praat op het strand. Het ruikt hier inmiddels zalig, naar aspergepuntjes die in de stomer zitten, en het stuk vlees met lekkers erbij dat ik in een pannnetje langzaam aan het opwarmen ben. Tsja, wie veel beweegt, moet veel en goed eten. En dat doe ik dan ook.

Gegevens:

* totale afstand 7,4 km
* temp 12 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 21 km - 2011 totaal 229 km

gepost door Max op 06:24 PM


Dinsdag, 01 Februari 2011

01.02.2011 - low newton, dunstanburgh castle, craster

En weer vanaf Low newton richting Dunstanburgh castle gelopen. Het was een stralende dag met een blauwe hemel en volop zon en 10 graden. Idioot gewoon, en ook onverwacht. Genieten dus! Er stond wel wat wind maar niet zoveel als gisteren.

Ik wist al dat ik op de heenweg hoog water zou hebben, maar ik wist nu dat het wel te doen moest zijn en dat het maar een kilometer of 3 zou zijn tot het pad richting kasteel door de duinen. Als een soort karrepaard dus een deel van het strand doorgeploegd. Goed voor de training maar natuurlijk een snelheid van niks. Maar goed, na mijn 10,2 km per uur rondje van gisteren, weet ik dat ik gewoon 'normaal' kan hardlopen als ik wil. Dus dan nu maar lekker genieten en doordieselen.

Eerst even poseren in de duinen met mijn renmaatje. Het was zulk lekker weer en ik kwam mensen tegen die wel een foto van ons wilde maken. De eerste foto is van Z-tje die buiten ligt te wachten totdat ik nou eindelijk eens kom opdagen om weg te gaan:

klik voor groot





Daarna al snel op het strand gekomen en door het zachte zand geploegd. Dat viel helemaal niet meer, maar is op zich wel een goeie oefening. Ik wist nu precies hoe ver het zou zijn, en ben gewoon nu tot het einde doorgemodderd. Aan het einde van het strand dus weer omhoog richting Dunstanburgh Castle. En wat was het mooi weer! Dus toch maar weer wat plaatjes gemaakt, ondanks dat ik nu al enkele keren foto's heb gemaakt.

klik voor groot panorama





klik voor groot





klik voor groot panorama





klik voor groot






Ook deze keer weer doorgelopen over het gras richting Craster, en deze keer eens de arm opgelopen van het haventje om te kijken. Niet veel bijzonders, maar wel leuk om even te kijken zo. Daarna de andere kant opgelopen richting parkeerplaats en rechtsaf richting een soort bos. Omdat ik niet precies wist of ik wel werkelijk bij het kasteel uit zou komen, uiteindelijk maar weer afgeslagen richting de schapenweide en weer richting kasteel. Daarna weer terug over de golfbaan en door de duinen. Aan het einde weer lekker even pootje baden voor Z-tje en lekker laten eten bij de auto.

klik voor groot



klik voor groot panorama





klik voor groot



Zo kwam er weer een einde aan het eerste februari rondje van 2011 met stralend weer. Genieten dus!

Gegevens:

* totale afstand 13,85 km
* temp 10 C
* gem BPM niet gemeten



rondje in google earth openen

februari 14 km - 2011 totaal 222 km
trailshoes 153 km

gepost door Max op 07:26 PM