Runnerslog





Juli 2012
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


[Archief]
Eerder:

September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:





Het weer:



Foto's:



Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoeken



waar liep ik?



runs
[vorig bericht: "06.07.2012 - 3x400 (200) - 3x200 (100) - 2x100 (100) - totaal 8 km"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "11.07.2012 - tussen training 9x400 (200) + 1000 + 2x100 (100) - totaal 10 km"]

08 Juli 2012 Bericht: "08.07.2012 - british 10k londen"

08.07.2012 - british 10k londen





7 juli de dag voor de run

Toen ik in een Runnersworld UK zat te bladeren in Edinburgh afgelopen mei, zag ik ineens een grote advertentie voor de British10K in Londen. Toen ik op de website keek, zag ik vooral een enorme mensenmassa en leek het me niet zo geschikt als run. Aan de andere kant zou het wel heel bijzonder zijn om een rondje te lopen op straten die normaal druk zijn met verkeer en dan ook nog eens langs allerlei bezienswaardigheden zoals de Big Ben, London Eye etc. Uiteindelijk zette ik het idee uit mijn hoofd. Tsja, totdat ik thuis was en het toch weer begon te kriebelen. Omdat ik te laat was met inschrijven, deed ik dat via een charity en liep ik uiteindelijk voor de Britse soldaten. Dat is weer eens iets anders dan voor de UK Guide Dogs. Het rare was dat het inschrijfgeld via deze charity nauwelijks hoger was dan voor de laatste plekken waarvoor geadverteerd was. Zo kwam deze run dus alsnog op de agenda te staan: de british10K op 8 juli.

Ons weekend begint op zaterdag 7 juli als we richting Londen vertrekken. Als prinses met het vliegtuig van Rotterdam naar London City. Makkelijker kan het haast niet.

klik voor groot



Als we aankomen is het grijs maar nog droog en vertrekken we richting hotel waar we de koffers willen achterlaten. Daarna gaan we lekker ontbijten in een tentje naast het hotel. Ik hou geen rekening met de run de volgende dag en neem een heerlijk traditional breakfast met warme dingen. Mjam! Als we zitten te eten scheurt de hemel open en regent het werkelijk keihard!

klik voor groot



Daarna besluiten we de start eens te gaan opzoeken om de volgende dag een beetje voorbereid te zijn qua reizen, want met al die mensen zal dat niet eens meevallen. We gaan gewoon een stukje van de route bekijken om een beetje een idee te krijgen.

klik voor groot



Ergens stappen we uit de metro en gaan bekijken wat het rondje op de plattegrond nou precies is. Kennelijk loopt de route een stukje door een tunnel. Daar zien we een steward van de run op de grond zitten wachten en we spreken hem aan om te vragen hoe de route loopt. Later ontdekken we dat hij al 5 uur op de 'loos' zit te wachten die we vervolgens om de hoek zien staan als we verder lopen om de route te bekijken. Hoe lang de vrachtwagenchauffeur nu op de steward heeft staan wachten terwijl hij op de grond zat voor de tunnel zal niet duidelijk worden maar ik moet er wel om lachen. Overigens staan de toiletten de volgende dag keurig bij het keerpunt rond de 4,5 km waar ze ook waren ingetekend op het kaartje!


klik voor groot



De route gaat daarna langs de Thames als je de tunnels uitkomt en aan het einde weer linksaf over de Westminster brug met de Big Ben en London Eye. Dat zal wel een mooi stukje zijn en ik ben erg benieuwd hoe het is om daar op de weg te lopen zonder verkeer!

klik voor groot



Langs de weg zie je nu wandelend dingen die je natuurlijk tijdens de run niet gaat zien!

klik voor groot



Als we richting de start gaan, komen we weer stewards tegen die uitleggen hoe het de volgende dag zal gaan met de start. Je moet helemaal oplopen vanaf Pal Mall en kunt dus niet bij de start direct komen. Vanaf daar word je dan in een langzame stoet richting de daadwerkelijke start geleid. Op mijn vraag of het erg druk is en of je uberhaupt een beetje kunt lopen, antwoorden de mannen dat als je vroeg bent, het misschien mee zal vallen. Overigens blijken de mannen normaal in de organisatie van de Great North Run te zitten. Die Halve Marathon ga ik in september doen. Ik krijg ook nu wat tips en een waarschuwing voor het vals plat dat in de route zit. Van anderen had ik al gehoord dat de brug aan het begin vrij smal is (zeker voor 54.000 mensen) en dat je vooral niet voor een PB moet gaan lopen. Ook best. Ik ga nu eerst eens kijken hoe deze run zal gaan. De verkenning zit er op en we gaan terug voor een lekker rondje zwemmen in het zwembad.

klik voor groot



Vandaag moet echter ook nog even het racepack gehaald worden waar het verplichte tshirt in zal zitten en de chip. Ik ben benieuwd of het shirtje past maar dat valt gelukkig alleszins mee. Ik kan er in. De chip vergeet ik aanvankelijk maar als ik in bed lig, schiet het ineens door mijn hoofd en ga ik alsnog de chip op de schoen bevestigen. De rest van de spullen ligt al klaar dus ik kan rustig gaan slapen.

klik voor groot




8 juli - de run

Ik heb heerlijk geslapen in het grote bed na het zwemmen en de lekkere pasta met kip van de avond ervoor. Dat eet ik normaal niet, maar het zag er lekker uit als diner en ik was benieuwd of ik er een beetje mee zou kunnen lopen vandaag. Ik kies twee toastjes met wat boter als ontbijt en neem enkele stukjes ananas. Omdat de run vroeg is, lijkt het me niet verstandig om te eten.

Al snel zitten we in de metro op weg naar Embankment waar we zullen uitstappen. Als we buiten komen, regent het al een beetje jammer genoeg. Dat is vooral vervelend voor de schoenen want soppende schoenen loopt niet zo erg lekker. Maar we kunnen het toch niet veranderen dus we stappen vrolijk door en kijken om ons heen hoeveel mensen het shirtje daadwerkelijk aan hebben en hoeveel mensen met een chip lopen. Veel charities hebben namelijk geen chip geleverd omdat ze daarvoor moesten betalen. Ik loop wel met een chip maar ik realiseer me dat een goede tijd op deze run er simpelweg niet in zal zitten.

Helaas lopen we verkeerd en al snel komen we weer uit bij Embankment waar we begonnen met de wandeling naar de 'start'. Al snel zien we waar de bagagedepots zijn voor de charities en als we vragen aan een steward welke kant we op moeten, moet hij het antwoord schuldig blijven en verwijst ons naar de helpdesk. Daar staat ook iemand te schutteren en gaat het aan iemand vragen die doodleuk zegt 'follow the others'. Dat gaan we dan maar doen en al snel zijn we alsnog op weg richting de start. Het regent inmiddels gestaag door.

klik voor groot



Al snel dikt de massa in en gaat het steeds langzamer. Na Pall Mall met alle mannenclubs en bijzondere zaakjes zoals de bolhoeden winkel, sigarenwinkel en een winkel die de schoenen voor Charles maakt, slaan we linksaf en wandelen langs de Ritz. Daar zal de meute tot stilstand gaan komen totdat er ergens in de verte gestart zal gaan worden.

klik voor groot




Ik sta niet eens gek, want de echte start is vlakbij, maar dan aan de andere kant van de weg. Eerst moet ik straks een stukje richtign de rotonde om weer om te keren richting de start. Maar het is wel leuk zo, want ik zie de muziek langskomen, en ook diegene die het startschot zal lossen zie ik aan komen rijden. Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is als je verder naar achteren staat, want als er geen scherm in de buurt staat, dan gaat dit dus allemaal aan je voorbij. Tot mijn verrassing zijn er dit jaar geen paarden en is er maar een klein muziek gebeuren.

klik voor groot



Uiteindelijk klinkt het startschot (te laat). Het is eigenlijk wel bijzonder deze run. De sfeer, de mensen, het volkslied en straks de route. Ik besluit vooral te genieten en ben erg benieuwd wat er gaat komen. Langzaam schuift de massa op richting de rotonde. De eerste elite lopers zijn waarschijnlijk al op de helft!

klik voor groot



Het is grappig dat je op een gegeven moment dus al loopt, terwijl aan de andere kant van de weg iedereen nog rijen dik staat te wachten. Overigens val ik nog bijna op mijn plaat voor de start omdat ik nog even een foto wil maken met mijn telefoon. Voor het eerst heb ik de telefoon bij me in mijn SpiBelt omdat ik S. wel weer wil kunnen terugvinden na de run en met deze mensen massa zal dat niet makkelijk zijn. Maar het gaat gelukkig goed en uiteindelijk ga ik ook over de streep.

klik voor groot



Daar loop ik dan ineens in Londen. Toch een gek idee. Dat ik dit kan doen is en blijft bijzonder. De eerste kilometer valt niet eens tegen. De tijden op de site zijn een beetje vreemd, en ik las dat van meer mensen. Niet alleen was de route te lang, maar de doorkom tijden op de site zijn volgens mij ook niet juist. Niet dat het iets uitmaakt, maar voor de eerste kilometers hou ik dan maar mijn eigen horloge aan. De tweede kilometer gaat ook niet eens slecht, maar het is wel een inhalen en heen en weer lopen en oppassen dat je niet valt of wordt weggeduwd. Eigenlijk heb ik daar niet eens zin in maar ik loop door.

Naast me hoor ik iemand iets zeggen over een andere run tegen de man die op dat moment naast me loopt. En hoe zoiets nou precies loopt, dat weer ik niet, maar ik zeg iets tegen hem en we komen aan de praat. Hij liep enkele marathons, ook al eens een paar keer de Great North Run die ik in september gaat doen etc etc. Al kletsend lopen we verder en het tempo zakt daardoor wel bij mij omdat ik me bij hem aansluit. Hij stelt zich voor als Paul en we besluiten zo lekker samen verder te tuffen en al kletsend lopen we verder. Wat bijzonder! Het is heel gezellig zo en al snel komen lopen we ineens door de tunnels waar we gisteren al hadden gekeken hoe de weg loopt. Bij het keerpunt staan de toiletten en ik schiet bijna in de lach en leg uit wat er de dag daarvoor gebeurd was met die steward die op de plees stond te wachten al die uren. Nou ze staan er dus! In de tunnels is het erg benauwd en donker. Niet het leukste stukje maar al snel lopen we even omhoog en lopen ineens langs de Thames. Paul vertelt dat de marathon van londen daar ook overheen loopt en dat hij daar alijd erg moe is op dat stuk. Zo samen kletsend en om ons heen kijkend vliegt de route voorbij. Daar gaan we al linksaf de Westminster op en we zien een ambulance staan. De tweede al en als het gevaarte langs de massa moet, kost dat ook weer vrij veel tijd omdat iedereen voor elkaar gaat lopen.

klik voor groot



En daar is ineens de Big Ben rechts en lopen we al de brug op. Mijn Garmin is in de tunnels steeds het signaal kwijtgeraakt maar omdat er borden langs de weg staan met de kilometer aanduiding kunnen we wel zien hoe lang we er ongeveer over doen. Mijn gemiddelde is inmiddels teruggezakt maar binnen het uur moeten we wel kunnen halen zo hobbelend en kletsend en dat valt me nog alleszins mee voor deze run met al die mensen. Er zijn ontzettend veel mensen die wandelen of ineens voor je voeten gaan stilstaan, dus dat valt niet mee.

Als we op de brug lopen zie ik ineens S. staan en ik gil en wuif! Helaas regent het keihard en die stakker staat in de regen ons aan te moedigen. Helaas zie ik hem nergens meer als we voor de tweede keer over de brug lopen na het keerpunt.

klik voor groot





Daarna is het eigenlijk nog maar een klein stukje en door de enorme tempowisselingen is het nog best vermoeiend op deze manier. Ik voel me prima, ik geniet en vind het bijzonder om zo een route te lopen en dan ook nog eens gezellig met iemand samen.

Overigens gebruikte ik vandaag voor het eerst mijn quick shot flesje om de hand en dat beviel prima. Ik heb toch alles leeggedronken en heb totaal niet gemerkt dat ik iets om mijn hand had zitten. Op zo'n kleine afstand hoeft het eigenlijk niet maar het is best lekker om toch wat bij je te hebben en zo heel af en toe een slokje was lekker. De race cap laat toe dat je heel snel kunt drinken zonder dat je een tuitje moet openmaken of iets dergelijks. Echt ideaal. Ik zal binnenkort de handbottles en het race vest reviewen.

We hebben inmiddels geen idee meer hoe ver het precies is tot de finish en ik mis de fotograaf helaas hoewel ik er vlak langs loop. Jammer, want een leuke foto van deze run zou wel leuk zijn geweest. Uiteindelijk zien we de finish en zijn we natuurlijk veel te laat om dan alsnog een beetje aan te zetten maar we finishen inderdaad alsnog gewoon onder het uur. Dat is natuurlijk ontzettend langzaam maar ik beschouw deze run gewoon als een echte fun run en ik heb ervan genoten. Zeker zo met Paul was het ook nog eens heel gemakkelijk en ik zal niet gauw meer een run hebben waar je zo gezellig kunt kletsen onderweg. Ik vind het uberhaupt wel grappig, want vorig jaar in april liep ik mijn allereerste 10 km run in Rotterdam. Toen was ik al helemaal blij dat ik binnen het uur binnen was en nu loop ik al kletsend een langere route (het was maar 350 meter extra maar toch) op mijn slofjes binnen het uur.

klik voor groot



Na de run krijg ik de medaille, waarvan er later te weinig zouden blijken te zijn door een fout in de organisatie en door mensen die meer medailles vragen (en krijgen). Heel merkwaardig en niet leuk. Daarna wisselen Paul en ik gegevens uit en ga ik bellen waar ik S. weer kan vinden. Het regent inmiddels nog steeds helaas dus dat is niet echt lekker maar nat ben ik toch al en S. natuurlijk ook.

Gelukkig hoef ik geen bagage op te halen bij het depot. Overigens bleek later dat de bagageopslag gewoon op de natte stoep was gedaan zonder enige overkapping dus iedereen had zeiknatte spullen na de run. Foutje denk ik.

klik voor groot





We lopen daarna terug naar Embankment en gaan weer naar het hotel. Lekker even zwemmen en dan sushi eten bij Yo Sushi. Daar hebben we echt zin in!

klik voor groot



Na het eten gaan we Londen verder bekijken en zo komt er een einde aan de run. Morgen nog een hele dag in Londen en dan op weg naar huis. Ik ben zo blij dat ik na de eerste kilometers besloot om lekker rustig met Paul mee te lopen, want op deze manier had ik gewoon een top run. Tsja geen top tijd maar dat zat er helemaal niet in met die massa. Bovendien zie je dan ook nog eens niks van de omgeving dus dit was helemaal goed zo. Echt een belevenis. Geen tweede keer voor mij, maar ik had het niet willen missen. Echt leuk!

Gegevens:

* totaal 10 km
* temp 16 - regen



rondje in google earth openen

juli 55 km - 2012 totaal 1.210 km

brooks pure flow 293 km
trabuco 13 gtx 116 km
trabuco 14 156 km
kayano 15 490 km
kayano 18 127 km
ds trainer G 417 km
ds trainer R 98 km
ds racer 34 km
salvation 118 km



Replies: 1 reactie

Mooie belevenis! Wat veel mensen doen hier aan mee!

Gepost door guus op 12/07/2012 12:29 PM