Runnerslog





November 2011
ZMDWDVZ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   


[Archief]
Eerder:

September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:





Het weer:



Foto's:



Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoeken



waar liep ik?



runs
[vorig bericht: "09.11.2011 - hitland 11 km"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "10.11.2011 - hitland 16,5 km"]

10 November 2011 Bericht: "review: watersystemen"

review: watersystemen

Dat je onderweg moet drinken is wel duidelijk. Maar hoe neem je nou op een makkelijke wijze water of iets anders mee? Wat neem je nog meer mee? Dat hangt in mijn geval sterk af van de soort loop die ik ga doen, hoe lang en waar. Ga ik lang op pad en loop ik op vreemd terrein, dan wil ik niet alleen water bij me hebben, maar ook iets te eten, geld, telefoon, sleutels, camera, bakje voor de hond etc. Dat loopt dat aardig op qua spulletjes en je bent al gauw een pakpaard.

Toen ik net begon met lopen, had ik een goedkope Albert Heijn waterbelt. Dat liep niet eens zo slecht, ware het niet dat de band mijn shirtjes beschadigde en de flesjes uiteindelijk enorm gingen lekken. Goedkoop was in dat geval toch duurkoop. Daarna ben ik dus maar eens gaan kijken naar een handig systeem, maar dat valt nog niet eens mee.

O Nike handbottle (ongeveer 15 euro)

Tijdens trainingsloopjes, gebruik ik vaak de hand bottle van Nike. Ik vind dat nou echt een prima vinding, want je hoeft geen fles echt vast te houden, je steekt je hand door de grip en de fles blijft als het ware hangen. Niet duur, prima in gebruik. Enige nadeel is het feit dat de grip er niet af gehaald kan worden, dus de fles kan niet in de vaatwasser. Overigens zijn er meer van dit soort flesjes (oa Decathlon) met grip. Ik vind het persoonlijk een stuk handiger dan de flesjes met ring erdoorheen of iets dergelijks, omdat je geen energie kwijt bent aan het vasthouden of klemmen aan een fles.



O Inov-8 Race Pro 4 (prijs varierend van 40 tot 65 euro)

Omdat ik vaak op vreemd terrein (o.a. buitenland) ga lopen en dan vaak meer dan twee uur onderweg ben, ben ik op zoek gegaan naar iets ruimers, waar ik wat meer mee zou kunnen nemen. Zeker als het mooi weer is, en je geen broek of jack met zakken aan hebt is dat altijd wel fijn. Ik zocht dus een waterbelt waar ook nog wat meer in zou passen, en die geen gebruik maakte van flesjes, maar van een waterzak. Ik liep er voor het eerst mee in het Sauerland. De belt zit prima, slingert niet en is voldoende ruim. Aanvankelijk begreep ik totaal niet hoe ik die waterzak nou moest gebruiken, en stopte ik er alleen een los flesje in. Maar het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat de waterzak uitermate handig is, goed zit, niet klotst en makkelijk schoon te maken is. Ook kan ik makkelijk wat water uit de zak gieten om Ztje water te geven in haar drinkbakje.

De site vermeldt: De Race Pro 4 is een functionele heuptas die gebruikt kan worden met het unieke gepatenteerde H2Orizontal hydratatie-systeem. Een groot hoofdvak, twee zijzakken en een externe bungee voor extra opslag maken dit pakket ideaal voor hardlopen, fietsen of wandelen. Gewicht : 200 gram Inhoud : 4 liter

  

Link naar de website

O Nathan trail mix 4 (prijs rond de 35,95 euro)

Omdat ik voor de halve marathon op zoek was naar een goede waterbelt met flesjes, dacht ik met de deze waterbelt een goede koop gedaan te hebben. Voor het eerst testte ik die tijdens een 10 km run (normaal drink ik dan helemaal geen water, maar ik wilde de belt graag uitproberen). Helaas verloor ik al tijdens de eerste meters het eerste flesje. Beetje jammer van zo'n dure belt. De flesjes lekten ook bij mij, dus ik doe vast iets fout want veel mensen zijn er tevreden over. Tijdens een tweede run hopste de hele belt op en neer, terwijl ik toch echt de belt op mijn heupen draag en niet (zoals ik veel mensen die doen) rond de buik (hetgeen trouwens ook geen verschil maakt). Ik heb deze belt dus maar enkele keren gebruikt en ligt nu ongebruikt in de kast. Wellicht was het andere model (speed) beter geweest, vanwege het klittenband in plaats van de klem voorop de buik maar ik vind het gewoon helemaal niets. Overigens zag ik deze belt enkele keren voorbij komen tijdens de Berenloop en herkende ik bij anderen ook het hopsen van de flesjes.



Link naar de website

O Decathlon lichte riem plus 4 drinkflesjes (24,95 euro)

Dit is nou echt de vondst van het jaar gebleken voor mij. Een lichte belt waar je net zoveel flesjes opkunt zetten als je wilt, in verschillende formaten en op verschillende plekken. Ideaal. Een zakje waar precies een groot formaat smartfoon in past, en waar eventueel gelletjes onder de elastiekjes voorop gestoken kunnen worden. Mogelijkheid om een ander zakje erop te zetten, of een groter flesje, alles kan eigenlijk. De band sluit met klittenband, en kan je dus gemakkelijk (ook tijdens het lopen) strakker of losser zetten. Toegegeven, tijdens de laatste halve marathon verloor ik tot mijn verrassing een flesje, maar dat is vast mijn eigen schuld. De flesjes zijn prima van formaat, licht van gewicht en genoeg van volume om in een keer op te drinken. Erg fijne belt, een aanrader zowel voor langere trainingslopen als marathons waar je net wat meer wilt gebruiken dan via de verzorging alleen.

De site vermeldt:
* Vul de riem naargelang uw looptraject: verschillende flesjes van 115 ml (4 meegeleverd) of 260 ml (in optie), zakjes om iets te eten in te stoppen (in optie).
* Inhoud : Riem: 250 g (lege flessen) met 4 flessen van 115 ml met klittenband.
* Opberggemak : Opbergzakje voor voeding/accessoires. Ingewerkte houder voor rugnummer.
*Afstelgemak : Verstelbare riem, te vullen naar wens, met 1 fles van 260 ml en zakje in netstof
*Zichtbaarheid : Reflecterende stroken voor meer zichtbaarheid in het donker

    

Link naar de website

O Rugzak met 2L waterzak (29,95 euro)

Prima zak die ik vooral tijdens fietsen gebruik en nog niet tijdens het lopen gebruikte. Ik wil deze rugzak wel gebruiken in Schotland, wanneer ik lang onderweg ben en ook een extra jasje en spulletjes voor de hond mee wil/moet nemen. Lijkt niet te slingeren door de vaste voorkant (de Nathan rugzak zat echt niet lekker bij mij). Ook voor dames prima te gebruiken.

De site vermeldt:
* Dankzij het omsluitende model zit de rugzak als gegoten. Het onaangename slingerende effect van een gewone waterzak is hiermee van de baan.
* Inhoud : Rugzak = 8 liter / gewicht rugzak zonder waterzak 360 g / waterzak = 2 liter.
* Opberggemak : Zakken opzij, op de rug en binnenin voor heel veel opbergruimte.
* Afstelgemak : Verstelbare riemen opzij.
* Irritatiewerend : Luchtig mesh op de rug om schuren te vermijden en voor een goede zweetafvoer.
* Zichtbaarheid : Reflecterende stroken voor meer zichtbaarheid in het donker. Met oranje fluitje.



Link naar de website

Onderweg met de hond:

Ook voor Ztje moet ik zorgen voor water onderweg. Daarvoor gebruik ik:

O Ruffwear singletrack rugzak met waterzakken (ong 100 euro)

Ideaal: 2 lichtgewicht waterflesjes met een extra opbergvakje voor het opvouwbare drinkbakje. Weegt niets en zit prima tijdens het lopen.



O Ruffwear opvouwbare drinkbak (quencher) (ongeveer 18 euro)

Helemaal opvouwbaar, ideaal om water te geven onderweg. Weegt bijna niets. Kan zowel in haar eigen rugzak als in bijvoorbeeld de Inov-8 of rugzak. Dit bakje heb ik altijd bij me als we langer gaan lopen of wanneer het erg warm is.

Replies: 1 reactie

Er komt heel wat voor kijken om onderweg wat te drinken en eten te hebben.
Een commando kan er zijn voordeel mee doen.

Gepost door guus op 10/11/2011 05:44 PM