Runnerslog





November 2011
ZMDWDVZ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   


[Archief]
Eerder:

September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:





Het weer:



Foto's:



Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoeken



waar liep ik?



runs
[vorig bericht: "Berenloop Terschelling - halve marathon"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "07.11.2011 - hitland 8 km"]

06 November 2011 Bericht: "06.11.2011 - berenloop terschelling - halve marathon"

06.11.2011 - berenloop terschelling - halve marathon

Laat ik beginnen bij het einde deze keer: wat was het leuk!

We hadden overnacht bij de Afsluitdijk (ik schrijf dus bewust overnacht en niet 'geslapen'). Daarna vanmorgen lekker ontbeten en op tijd richting Harlingen waar we de auto zouden stallen in een loods. Dat was wel lekker rustig, want als er geen plek zou zijn, dan hoefden we ook niet te zoeken. Dat bleek overigens een ongegronde vrees, want er was overal plek genoeg.



Daarna richting de boot gewandeld en gewacht op diegene die het pakketje boottickets en startbewijs had aangeboden. Laat ik haar W. noemen. Zo grappig, dat ik alleen maar haar succes wilde wensen op het forum en uiteindelijk samen met haar ga starten! Al snel hadden we elkaar gevonden en gingen we de boot op. Enorm druk, en er waren alleen nog enkele zitplaatsen beneden bij de bagage. Overigens prima, want we hadden alle ruimte voor Ztje die ook mee moest omdat het allemaal snel geregeld was en ik dus geen oppas voor haar had kunnen regelen. Een gezellige drukte en er was ook een band die in vol ornaat meereisde richting het eiland. Na een uurtje gingen ze spelen en was het feest helemaal compleet natuurlijk. Geweldig, wat een feest. Een heel aparte belevenis.






Na aankomst was het niet moeilijk de weg richting Brandaris te vinden en na een rondje VVV kantoor om het startnummer over te laten schrijven (kosten 5 euro), hebben we lekker wat gedronken in een cafe. dat er plek was om lekker even te zitten, was ontzettend fijn natuurlijk. We besloten al snel dat we samen zouden gaan lopen: samen uit, samen thuis. Ik was dan ook erg benieuwd hoe het zou gaan allemaal, want we kenden elkaar verder niet en ik had geen idee hoe snel we zouden gaan. Ik gokte op 2.10 als we een mooie vlakke 6 min/km zouden kunnen lopen (met wat verlies op het strand) en stelde dat ook voor.





Het was nog even dubben welke kleding we aan zouden trekken tijdens de loop. Het was weliswaar warm voor de tijd van het jaar, maar best sombertjes en fris door de wind. Uiteindelijk koos ik toch voor mijn lekkere tanktop en W. ging alsnog op pad met een shirt met korte mouwen. Altijd weer een gok, maar uiteindelijk bleek het voor beiden een prima keuze.

Het startvak was best druk in de smalle straatjes van Terschelling. Terschelling is ontzettend leuk en afwisselend, en ik kende de route eigenlijk vrij redelijk door mijn eerdere trips naar terschelling. In augustus liep ik er nog enkele dagen vele kilometers. Jammer genoeg had ik niet nagevraagd of het OK was om met hond op het parcours te lopen, ondanks dat ik gelezen had dat drie jaar geleden iemand op de hele marathon met hond had gelopen. Uiteindelijk bleken er ook andere honden te hebben gefinished dus dat was erg jammer, want het was heerlijk geweest voor Ztje die normaal ook lekker meerent. maar goed, ik zou nu samen met W. lopen, dus dat was ook leuk en nieuw.





Het duurde maar liefst 8 minuten voordat we over de matten konden lopen na het startschot. Maar daarna waaiderde het eigenlijk vrij snel uit en liepen we al over de weg richting het midden van het eiland. Er stond een zeer matige NO wind, dus we zouden heerlijk de wind in de rug hebben op het strand, dat na een kilometer of 11 zou beginnen. het was grappig om er nu weer - zo onverwacht ineens - te kunnen lopen. Ik genoot met volle teugen en ik was verrast door de vele beren die mensen langs de weg hadden gezet, of in vlaggenmasten hadden gehesen. Erg leuk allemaal en heel apart om mee te maken zo. Ondanks dat Terschelling natuurlijk niet druk bevolkt is, waren er nog best wat mensen op de been!



De verzorging was prima onderweg. Ik had - gezien de ervaring met Nottingham - gekozen om toch zelf water mee te nemen in de belt en nam alleen een spons aan onderweg en dat was best lekker. Ook al nam ik een risico om af te koelen, het voelt wel lekker eigenlijk. Volgens mij bleek dat Ztje ook prima verzorging had gehad onderweg, want die had reuze plezier met de zoon van W. die haar wel leuk vond.



Ik had al na de eerste twee kilometer in de gaten dat we nooit op 2.10 zouden kunnen eindigen omdat de start op 6.09 min/km al een beetje te snel was voor W. Geeft niets, lekker lopen en genieten is ook prima! Veel te snel naar mijn zin doemde de weg naar het strand al op. Ik liep vrij snel de helling naar het strand af en moest aanvankelijk even ploegen om door het mulle zand vooruit te komen. Maar visualiseren dat je zo licht als een veertje bent (nou niet bepaald nee) en een beetje voorop de voorvoet landen, helpt al een heel stuk. Het ging eigenlijk heel erg makkelijk en ik genoot van de schone lucht en het lichte windje in de rug. Al heel snel zag ik de strandtent bij paal 8 en helaas bleek W. toen eigenlijk al een sanitaire stop te moeten maken. Ik stelde voor om eerst rustig door te lopen met een lekker ritme om te kijken of het zou gaan. We liepen dus al snel langs hotel Paal 8 waar ik al 2 keer logeerde en kwamen na de afslag richting de Longway langs de band die we op de boot hadden gezien. Vanaf daar kende ik de weg helemaal op mijn duimpje en wist dat het een lekker pad zou zijn door het bos richting de Brandaris. De mannen zouden daar ook ergens staan om ons aan te moedigen voor de laatste kilometers. Helaas bleek de blaas van W. toen toch sterker dan de wil en moesten we stoppen voor een plaspauze. Ik dribbelde wat heen en weer en liep een stukje terug en al snel konden we weer verder. Ik vond het onwijs leuk om W. aan te moedigen om door te lopen en hand in hand kwamen we uiteindelijk over de streep. Een prima prestatie!



Daarna viel het op dat de chip inname een beetje rommelig verliep en anders geregeld zou kunnen worden. Maar het was verder helemaal prima. Opvang voor spullen in een tent, een leuk shirt na afloop en een mooie medaille.

De mannen voegden zich al snel weer bij ons (die moesten immers ook weer terugwandelen uit het bos) en daarna hebben we lekker in een cafe weer wat gedronken en gegeten totdat de boot om 17.30 weer naar het vasteland zou gaan. Ook daar was weer de band aanwezig die in het laatste half uurtje nog even muziek heeft gemaakt op de boot.

Om 22 uur kwam er een einde aan een heel onverwacht weekendje halve marathon lopen met veel sportieve en gezellige mensen onderweg en een hele leuke ontmoeting met W. van het forum. Op naar de Berenloop van 2012, vast met heel andere omstandigheden, want dit was wel ideaal zo.




Gegevens

* totaal 21 km
* hr gem 150
* cadans 80 gemiddeld



rondje in google earth openen

vrijwel vlak parcours:



versus HM nottingham waar ik toch echt moest klimmen en waar vele stijgingen waren:



november 31 km - 2011 totaal 1.717 km
trailschoes 538 km
kayano 15 688 km
ds trainer 317 km
ds racers 25 km
salvation 100 km

Replies: 1 reactie

Gefeliciteerd met het resultaat! Leuke plaatjes bij het verhaal:-)

Gepost door guus op 07/11/2011 01:56 PM